Skip links

Més de la meitat dels mitjans ha abandonat Facebook Instant Articles

El 2015, Facebook promocionava Instant Articles com una plataforma que ajudaria als mitjans a elevar el compromís de l’audiència i els ingressos gràcies a una càrrega més ràpida dels articles. No obstant això, els mitjans van veure com poc a poc els algoritmes prioritzaven el contingut d’Instant Articles sobre el qual enllaçava als seus webs, el trànsit es desplomava a la mateixa velocitat que els seus ingressos. El rentat de cara d’aquest servei per reconvertir-lo en un promotor de subscripcions no sembla haver estat suficient per reconquistar als mitjans, a jutjar pels resultats de l’informe que s’acaba de donar a conèixer.

Segons una investigació del Tow Center que recull el web Columbia Journalism Review, dels 72 mitjans que Facebook reconeixia com a socis originals en 2015, 38 no van publicar ni un sol article en Instant Articles el dia en què es va realitzar l’anàlisi. L’informe fa referència a 2.308 enllaços publicats a Facebook el 17 de gener de 2018. D’ells, 1.491 incorporaven un link que enllaçava amb el web de l’editor i tan sols 817 es van publicar en Instant Articles.

Hi ha dues coses que criden l’atenció: no només els mitjans que viuen de les subscripcions s’han desencantat amb Instant Articles, també els digitals purs, i The Washington Post ha deixat de banda aquesta plataforma després d’haver estat publicant pràcticament el 100% dels seus articles en ella. El Tow Center assenyala en l’informe que l’ús d’Instant Articles va caure al seu mínim històric al novembre de 2017 amb tan sols un 37% d’articles publicats. Aquesta dada, sumada a la nova política de Facebook, convida a pensar als experts que els mitjans tenen “menys incentius que mai” per tornar a mostrar interès en la plataforma.

 

Per: d’Eco Inteligencia