Skip links

El Mobile es fa de l’àrea metropolitana

Barcelona escalfa motors per a la celebració del Mobile World Congress (MWC) i tota presentació és poca per donar la importància que mereix a l’esdeveniment que deixa milers de milions d’euros a la ciutat comtal i molts titulars, tot s’ha de dir. Una d’aquestes presentacions va tenir lloc ahir, dijous, al CCCB : es donà a conèixer la segona edició de la Mobile Week Barcelona (mWeekBCN), l’aposta per diversificar les tecnologies arreu de la ciutat més enllà de les quatre parets del recinte firal on se celebrarà el MWC. En l’acte, Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, ha dit allò que tantes vegades escoltem de la Catalunya industrial, que el projecte de la Mobile World Capital de Barcelona “serà metropolità o no serà”.

És cert que Barcelona és el motor, però bona part de les empreses batejades com a “tractores” de la seva economia, estan a l’àrea metropolitana. Fins i tot, el mateix recinte de Fira Barcelona on se celebra el prestigiós congrés de mòbils forma part del terme municipal de L’Hospitalet de Llobregat. Però ara, amb aquest impuls que el consistori vol donar als barris barcelonins, els tentacles tecnològics del Mobile World Congress arriben més enllà del terme municipal de la capital catalana.

L’Ajuntament vol un Mobile que connecti la ciutat i que mostri els beneficis a tots els barcelonins i veïns de la seva àrea metropolitana; té doble pressupost i més espai: duplica pressupost (de 100.000 a 200.000 euros, més 30.000 euros addicionals i 1.400 euros per a cada artista que participa al mWeek Gallery), quadruplica activitats i ocupa més del doble d’espais que en l’edició de 2017. Participen més de 100 speakers, 20 artistes i compta amb més de 180 col·laboradors. I amb aquestes xifres, s’espera un total de 16.000 visitants.

En definitiva, els seus programadors esperen que sigui una “Mobile Week màgica”, segons ha resumit Carlos Grau, director general de Mobile World Capital Barcelona. Una setmana que convertirà Barcelona en una sala d’experiments de les novetats tecnològiques, “veurem agents que faran coses a Barcelona que canviaran moltes coses a la ciutat. En resum, el Mobile comença ja, perquè entre mWeek Talks, mWeek Lab i mWeek Gallery, des del 19 de febrer Barcelona agafa el mòbil i ja no el deixa anar.

 

De: Via Empresa