Skip links

Una nova font de trànsit mòbil: els suggeriments d’articles de Chrome

Google s’ha convertit en el nou aliat dels mitjans. Amb Facebook prioritzant els continguts dels seus usuaris i mantenint als lectors de premsa el major temps possible en la seva plataforma, l’altre gegant d’Internet està redirigint als mitjans un volum de trànsit vital per als seus negocis. Les recomanacions d’articles estan resultant ser molt efectives.

El 2015, Facebook va superar per primera vegada a Google com a principal font de trànsit de referència per als mitjans, però Google ha recuperat la seva corona. La firma d’anàlisi Chartbeat ha revelat que el tràfic total de Google a la seva base de clients ha augmentat més d’un 20% des de gener de 2017, mentre que els que van utilitzar Pàgines Mòbils Accelerades (AMP) van veure augmentar el seu trànsit de cerca mòbil un 100 % .

Si Google ja estava aconseguint reconquistar als mitjans ara que han patit una gran decepció amb Facebook, el que ha descobert Chartbeat acabarà per convèncer-los. “Suggeriments de Chrome” , també conegut com “Articles per a tu”, és una font de trànsit que havia passat desapercebuda fins que s’ha conegut que és la que ha presentat un major creixement en l’últim any, segons informa Nieman Journalism Lab. Google Chrome Suggestions (GCS) són els articles que recomana Chrome als usuaris que obren una nova pestanya al navegador des dels seus dispositius mòbils. En només un any, aquest servei s’ha convertit en la quarta referència de trànsit per als editors de Chartbeat. L’informe assenyala que ja impulsa gairebé tantes visites com Twitter.

Cal recordar que Google maneja una gran quantitat de dades sobre el comportament de navegació i els interessos de cada usuari, el que possibilita la personalització dels continguts. L’usuari té cert control sobre aquests suggeriments, per exemple, eliminant visites específiques de Chrome del seu historial. Des Chartbeat sostenen que, si bé es desconeix què fa que una història particular funcioni bé en GCS, els editors tenen moltes més probabilitats de beneficiar-se d’aquest trànsit que un altre tipus de webs. Mentre que a França el tràfic de GCS arriba al 12% (la mitjana a Europa és del 10%), Espanya registra un 0%. És una altra de les conseqüències de la retirada del servei Google News.

Podem saber més sobre el proper controlador de trànsit per als editors: les recomanacions d’articles per a mòbils de Chrome, un augment del 2.100 per cent en un any, CLICANT AQUÍ.

 

Per: Eco Inteligencia
Font Imatge: blog-seo.com