Skip links

Periodisme, mitjans de comunicació i tendències i prediccions tecnològiques 2019

Les nostres enquestes de 2019 Trends and Predictions informen a 200 líders digitals de tot el món sobre el que creuen que seran els reptes i les oportunitats que afronta el periodisme, els mitjans de comunicació i la tecnologia aquest any. Aquest serà l’any en què la regulació de les empreses de plataformes començarà a fer efecte després de la creixent preocupació per la desinformació, la privadesa i el poder del mercat. Alguna cosa que, una vegada considerada impensable, s’ha convertit en “inevitable”, segons paraules del cap d’Apple, Tim Cook, encara que els detalls seran desordenats, duríssims i tindran temps per jugar.

Mentrestant, l’extensió de continguts falsos, enganyosos i extrems seguirà soscavant les democràcies del món amb polaritzar les eleccions a Índia, Indonèsia i Europa, probablement, els punts de flaix. El periodisme continuarà estant buidat per canvis estructurals que ja han suposat caigudes importants en els ingressos publicitaris.

Els editors busquen subscripcions per compensar la diferència, però els límits d’aquesta tendència podran aparèixer el 2019. Els editors confien que els ingressos que provenen de la publicitat es mantindran com una font vital en 2019; així, el 81% confirma que segueix sent una àrea important per a ells. En segon lloc es troba la subscripció (78%), seguida de publicitat nativa (75%), esdeveniments (48%) i comerç electrònic (31%). En conjunt, aquestes tendències poden conduir a l’onada més gran d’acomiadaments periodístics en anys, debilitant encara més la capacitat dels editors mantenir els polítics populistes i els líders empresarials de gran abast a compte.

Us oferim complert l’estudi Journalism, Media and Technology Trends and Predictions 2019, del Reuters Institute de la Universitat Oxford. CLIQUEU AQUÍ 

Il·lustració: Reuters