Skip links

Del planificador de mitjans a l’expert en mitjans: L’efecte digital a la publicitat

La revista Comunicar publica en el seu darrer número un interessant treball titulat Del planificador de mitjans a l’expert en mitjans: L’efecte digital a la publicitat. L’increment de l’audiència “online” i el desenvolupament del “big data” en les organitzacions modifiquen l’activitat de la planificació de mitjans i, en conseqüència, el perfil del planificador. Després de l’avanç digital es disposa de més informació per exercir aquesta tasca, però, igualment, s’observa més complexitat en els processos de treball i en les estructures dels seus agents, segons aquest article signat per Marta Perlado-Lamo de Espinosa (Universitat Antonio de Nebrija de Madrid, Natalia Papí-Gálvez (Universitat d’Alacant) i Maria Bergaz-Portolés (Universitat Antonio de Nebrija)

Aquest treball analitza els canvis produïts en la gestió del planificador de mitjans en la societat digital. A través d’una investigació triangular que inclou mètodes quantitatius i qualitatius, on s’utilitza un qüestionari aplicat a 140 planificadors de mitjans i la realització de 5 entrevistes a experts d’agències, s’examinen quines variacions s’han produït en aquest rol professional pel que fa als coneixements, eines utilitzades i competències que han hagut de mantenir o actualitzar. Es constata que l’adaptació al context digital suposa un canvi substancial en les mecàniques de treball, la integració d’estratègies «off» i «online» i l’especialització en digital. Així mateix, amb l’ajuda de la tecnologia vigent, s’implementen accions i revisions immediates. En conseqüència, l’activitat de l’expert en mitjans exigeix el domini d’eines de planificació de mitjans digitals, més dosis d’innovació, anàlisi, visió comercial i treballar eficaçment en equips multidisciplinaris per a entorns multimèdia.

NOTA.- El Butlletí us ofereix sencer aquest treball publicat a la revista Comunicar, revista científica de Comunicació i Educació, CLICANT AQUÍ

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: El Empresario de Montevideo