Skip links

La premsa esportiva ingressa 74 milions d’euros anuals

La premsa esportiva a l’Estat espanyol compta amb 11 milions de lectors mensuals i una mica més de sis milions diaris. Són números que descendeixen en gairebé un 2% les xifres de l’any passat. Tot i el descens de lectors en els darrers anys, aquest tipus de diaris, que a Espanya abanderen noms com diari Marca o Mundo Deportivo, compten en el seu conjunt amb uns ingressos publicitaris de més de 74 milions d’euros anuals.

Són xifres que milloren les dades del 2017 un 15,6% i que suposen un 13% del total dels ingressos dels mitjans d’informació del nostre país. Els ingressos publicitaris dels diaris esportius en paper passen de 24 a 22 milions d’euros en un any, signant una caiguda del 8,3%. No obstant això, la premsa digital anivella aquesta caiguda després de passar d’ingressar 40 milions l’any passat, als 52 d’aquest, millorant els seus números un 30%.

Les diferències entre la premsa escrita i la digital són abismals, fonamentalment quan parlem del nombre de lectors. Les dades confirmen que gràcies a les edicions a internet, les edicions en línia s’han convertit en un salvavides per a la premsa esportiva, que ha vist un creixement en els tres últims anys de gairebé 50 milions d’usuaris únics multiplataforma, el que significa un increment de l’audiència digital en un 21,7%.

Dit això, la premsa esportiva s’ha convertit en un negoci més rendible del que ja era. Les mateixes dades proporcionades per l’AMI asseguren que aquest sector ha incrementat el marge sobre Ebitda superant el 11%, tot i la reducció dels ingressos dels últims anys. 2017 ha estat un any en què la rendibilitat ha crescut un 20% sobre els seus actius, arribant a un 7%.

 

Font: Prnoticias
Foto: iusport