Skip links

Quines professions seran més demandades en l’àmbit digital?

L’augment de la digitalització en tots els àmbits de la nostra vida diària i laboral ha donat com a resultat una revolució en els departaments de recursos humans. Així, l’aparició de noves tecnologies i formats, diverses tasques s’han anat automatitzant, els processos es modernitzen i comencen a sorgir nous perfils laborals que cobriran totes aquestes necessitats.

La firma The Valley Talent, dedicada a la recerca de talent per a les companyies, considera que en un futur pròxim seran fonamentals els següents perfils:

Blockchain Arquitect: la tecnologia blockchain sorgeix vinculada al sector financer, però les seves aplicacions en sistemes d’intel·ligència artificial han donat lloc a aquest nou perfil.

Growth hacker: gràcies a les seves habilitats analítiques, creatives i d’escolta social, aquest perfil es converteix en imprescindible dins els departaments de màrqueting digital. Els coneixements en SEO i analítica web són clau en la seva activitat.

Manager a ciberseguretat: la falta de protecció de la informació pot convertir-se en un seriós problema. El perfil especialitzat en la salvaguarda de les dades s’encarrega de dirigir i coordinar totes les accions per aconseguir-ho.

Scrum màster: el seu objectiu consisteix a mentoritzar als equips de treball fins arribar a la fase “esprint final”. Perfil clau en les presentacions de projectes.

Àrees en auge:

Omnichannel director, un dels perfils quina demanda no para de créixer. A més, la capacitat d’anàlisi sobre la presència web de l’empresa és una altra de les destreses que més valoren les companyies actualment. Per això, els experts CRO s’han convertit en una de les joies preuades per als departaments de màrqueting digital.

Finalment, la cursa per les dades no s’atura i els departaments de recursos humans ja estan obsessionats amb la contractació de professionals amb amplis coneixements en big data; especialment, són necessaris per a aquelles companyies que volen fer de la informació un avantatge competitiu. En concret, Chief Data Officer i Data Scientist són els dos perfils d’aquesta àrea pels que més es barallen els departaments de RRHH.

 

Font: Prnoticias