Skip links

Quines seran les tendències que conformaran el panorama dels mitjans el 2019?

Tornem de l’aturada nadalenca amb energies renovades, amb moltes ganes de descobrir què ens espera en aquest nou any i quines tendències marcaran el rumb de la investigació i el màrqueting. En aquest sentit, Kantar va acomiadar el 2018 publicant un nou informe, Media Predictions 2019, on ofereix la seva visió sobre les principals tendències que conformaran el panorama dels mitjans, les marques i les agències en aquest nou any que acabem de començar. L’informe destaca 12 tendències clau que transformaran la planificació de mitjans en l’estratègia de comunicació: des de la realitat augmentada fins al vídeo vertical, passant per la representació del gènere en la comunicació.

Vegem més detalladament quines són les prediccions de Kantar per 2019:

• La Analítica Avançada i la Intel·ligència Artificial (IA) resoldran el problema del retorn de la inversió (ROI) de l’online/offline en les estratègies de comunicació cross-media.
• La tecnologia activada per veu revolucionarà el procés creatiu i el mix de màrqueting.
• Les plataformes de xarxes socials a la Xina serviran com a model als professionals de màrqueting per desenvolupar experiències més creïbles i valuoses.
• Les marques desenvoluparan noves experiències per als consumidors i aprendran a integrar-les i avaluar-les en l’entorn de l’”Internet de les coses” .
• Les marques començaran a prendre’s seriosament la representació de les dones en la publicitat.
• Amazon irromprà en el mercat publicitari per competir amb Google i Facebook al mateix nivell.
• El vídeo vertical fomentarà la creativitat. Els anuncis en aquest format desenvoluparan la seva pròpia personalitat i guanyaran protagonisme.
• La gran pantalla estarà de tornada, més gran i millor que mai.
• Els insights actitudinals i de comportament, combinats amb models predictius, faran que la compra programàtica sigui més àgil i encertada.
• Les estratègies de màrqueting d’influència donaran un gir per prioritzar la credibilitat de les marques i aconseguir la confiança del consumidor.
• El compliment del RGPD donarà lloc a estratègies digitals i de dades cada vegada més sofisticades per millorar la segmentació .
• La Realitat Augmentada (RA) començarà a configurar el ‘consumer journey’ i l’experiència del client.

Per acabar, unes paraules d’Eric Salama, CEO de Kantar, que resumeixen el que recull aquest nou informe: “El panorama mediàtic es caracteritza per una constant evolució i innovació, però crec que la velocitat d’adopció de tecnologies com la intel·ligència artificial serà sorprenent. La intel·ligència connectada es convertirà en la gran protagonista, així com la tecnologia activada per veu. la forma de mesurar l’efectivitat dels diferents mitjans està evolucionant ràpidament i els professionals del sector han de treballar junts perquè els nostres clients puguin entendre l’impacte dels seus inversions. El màrqueting mai ha estat tan emocionant com ara”.

Podeu descarregar les prediccions de Kantar pel que fa al nou panorama mediàtic del 2019 CLICANT AQUÍ

Per: Susana Castellano / Kantar Millward Brown
Font imatge: SCMP Advertising