Skip links

Quins temes atrauen més trànsit a la premsa des de Facebook i Google

Un estudi dut a terme per l’empresa Parse.ly, basat en dades de més de 10 milions d’articles publicats  en unes mil webs informatives que tenen instal·lat el servei d’analítica web d’aquesta signatura, posa en relleu que dedicar el mateix esforç a uns articles que altres a Facebook o Google és un error d’estratègia, almenys per aconseguir més trànsit , ja que per molt bé que es treballin uns temes a la xarxa social el trànsit que portarà serà escàs si no encaixa amb els cinc o sis tipus de informació pels que solen estar interessats els usuaris de Facebook.

I, igualment, passar temps redactant una notícia optimitzada per SEO, amb el seu titular, la seva densitat de paraules clau, els seus negretes , els seus enllaços interns, els seus “alt” a les fotos, etc., és una altra pèrdua de temps quan es tracta de temes que la gent no busca a Google.

És a dir, per a uns temes, la gent busca a Google massivament, i per a altres, la informació la busquen a Facebook. Per exemple, les informacions relatives a estil de vida o entreteniment, obtenen la majoria del seu trànsit de Facebook, mentre que informacions sobre tecnologia, esports i negocis, aconsegueixen la major part del seu trànsit a la cerca de Google.

Articles d’ estil de vida, per exemple, obtenen més del 87 per cent del seu trànsit extern des de Facebook, i només el 7 per cent de la cerca de Google (el 63% per cent d’aquest trànsit també prové d’un dispositiu mòbil). A Google, per exemple, triomfa la recerca d’ofertes de treball, que obtenen el 84 per cent del seu trànsit a través del cercador, enfront del 12 per cent de Facebook.

En la taula que acompanya aquest text, poden analitzar-se amb els seus corresponents dades, quins temes arrosseguen més trànsit des de la xarxa social i quines altres des de Google i en quin percentatge haurien de dedicar-hi els esforços per oferir en cada plataforma els temes que més interessen als lectors.

A la zona en gris, corresponent a trànsit procedent d’altres canals que no siguin Facebook o Google, apareixen xarxes com Twitter, Pinterest, Linkedin, Bing, Outbrain, etc., però les dades queden molt lluny del trànsit que aporten els dos gegants referrals com Google i Facebook. Us oferim l’estudi complet (en anglès) que podeu descarregar AQUÍ 

 

Per: Medialab
Font Imatge: kumulos.com