Skip links

La relació entre periodisme i telecomunicacions centra el I Congrés sobre Banda Ampla i Continguts Digitals a Cantàbria

La relació entre la creació de continguts i la banda centrarà el I Congrés sobre Banda Ampla i Continguts Digitals a Cantàbria-2019, que es durà a terme el 24 i 25 de gener organitzat pel Centre d’Estudis sobre el Cable (CECABLE) i el Centre Universitari Cesine, amb la col·laboració de Blanquerna-Universitat Ramon Llull a l’Auditori Cesine de Santander.

“L’economia digital depèn directament d’un constant flux de creació de continguts (el cloud journalism) i d’una connectivitat universalitzada i garantida que prové de la Societat de la Banda Ampla”, explica el director del CECABLE i professor titular d’Universitat, el doctor Joan Francesc Fondevila Gascón, de Cesine. “Una correcta combinació del factor comunicatiu i del telecomunicatiu condueixen harmònicament al social journalism commerce, és a dir, a una combinació natural i no forçada de continguts i opcions publicitàries vinculades”, segons Fondevila.

L’esdeveniment, que comptarà amb nombroses conferències d’empreses i entitats, forma part del projecte “Noves formes de Publicitat Interactiva en Televisió, Internet i els mitjans digitals. Aplicacions Reals a HbbTV”, finançat pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat. El Congrés estudiarà indicadors estratègics del periodisme, la publicitat, l’economia digital i les telecomunicacions, com les possibilitats del comerç electrònic, la incorporació de l’HbbTV, l’evolució de la tecnologia de banda ampla i la relació entre els continguts periodístics i publicitaris i el receptor dels mateixos.

La primera sessió, que analitzarà el 24 de gener “La banda ampla a Cantàbria”, inclourà presentacions d’empreses com Wifidom, Telefónica, BT Global Services, Indra, Vodafone i D-Link Iberia. A la tarda, a “Continguts digitals i multimèdia”, es podrà escoltar Phicus Tecnologia i Aire Networks, i, a la taula rodona “Sinergies entre continguts i banda ampla”, hi participaran CECABLE, Cesine, Phicus Tecnologia, Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació de Cantàbria i representants del periodisme i les telecomunicacions càntabres. El 25 de gener, a “Nous llenguatges periodístics i publicitaris gràcies a la banda ampla”, s’escoltarà CECABLE i Cesine analitzar l’HbbTV, i Zitelia, El Diario Montañés, Institut Espanyol d’Oceanografia i Mediacan Produccions desgranar aspectes del sector de la comunicació. Les principals xarxes socials (Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, Instagram, Pinterest) permetran seguir i comentar l’esdeveniment.

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: Merca2