Skip links

S’està passant dels clics als rellotges

Els editors ara poden fer un seguiment d’una gran quantitat de mètriques diferents, i la majoria és conscient que no hi ha cap mètrica única que sigui útil per a tothom. En quins aspectes se centren, en última instància, depèn de la seva estratègia: en general, es dirigeixen a un públic petit però altament compromès que podria estar disposat a pagar el contingut o si van a lectors de masses amb un model ad supported? I què esperen aconseguir del seu periodisme?

Un informe del 2016 de l’Institut Reuters per a l’Estudi del Periodisme a l’anàlisi de les redaccions va assenyalar que les principals organitzacions de notícies desenvolupaven el que anomenaven “analítiques editorials”, que estan estretament alineades amb les prioritats editorials i els imperatius de l’organització i informen tant a curt com a llarg termini.

 

Quan ens aproximem a les anàlisis, és crucial identificar aquestes prioritats estratègiques i no combinar mètriques de creixement i mètodes de lleialtat. A partir del 2018 veiem que els periodistes comencen a mirar les mètriques de fidelització i els tipus d’històries i mètodes de distribució que afavoreixen la repetició de visites. De fet, com més i més editorials volen confiar menys en la publicitat i buscar créixer els ingressos dels seus lectors, molts segueixen allunyant-se de centrar-se en pàgines vistes i números d’usuari únics (les mètriques de creixement clàssiques) a les mètriques de lleialtat com el temps dedicat a la pàgina o el nombre de visitants que tornen. El valor d’un públic fidel és clar per a aquells que busquen augmentar els ingressos dels lectors: els lectors més fidels porten a més subscriptors i, per tant, més ingressos.

Us oferim l’article complet  Moure’ns del clic als rellotges, de Media Consulting Group i publicat a Innovation Media, en aquest enllaç.

 

Font: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Infografia: Innovation Media