Skip links

Set recursos en línia per detectar plagis

El plagi és una cosa seriosa i qualsevol còpia de continguts, per més mínima que sigui, pot conduir a perdre la feina, problemes legals o coses pitjors. Es tracta d’una preocupació per a escriptors, editors i publicacions en general. Si comptes amb els recursos d’un gran mitjà, segurament podràs pagar per un programari especialitzat. Però si la teva redacció és petita pots emprar les següents eines gratuïtes i de fàcil accés per detectar robatoris de contingut.

Duplicat Checker .- Aquest verificador de plagis té una interfície neta i fàcil d’usar, i és totalment gratuït. Els usuaris tenen l’opció de crear un compte, el que els permetrà realitzar fins a 50 cerques per dia. Si no et registres, podràs fer només una recerca diària. Per verificar continguts, els usuaris poden carregar un arxiu .docx o .txt, o simplement enganxar el text.

Plagiarisma .- Encara que la seva interfície no està actualitzada, aquesta eina té una gran quantitat de funcionalitats que fan que valgui la pena usar-la. Plagiarisma és compatible amb més de 190 idiomes i permet als usuaris verificar continguts carregant arxius d’ordinador, pegant text al camp o escrivint un URL. Els usuaris tenen un nombre limitat de revisions per dia i poden pagar per fer més.

Grammarly .- Grammarly es pot usar per verificar si hi ha plagis i per descobrir errors gramaticals o ortogràfics en anglès. Està disponible com a aplicació en línia o com a extensió de Chrome, i ressalta els errors que identifica. Els usuaris han de crear un compte per poder usar Grammarly, però la majoria de les seves funcions estan disponibles de forma gratuïta.

Motor de cerca Report Plagiarism Checker .- Aquest és un verificador de plagis net, simple i directe, que està disponible de forma gratuïta. Els usuaris poden enganxar, carregar documents des del seu ordinador o connectar des Dropbox. Després que el verificador de plagi s’executi, farà marques en verd i vermell: verd quan no hi ha plagi i vermell per a contingut que ja s’ha publicat.

Paperrater .- Aquest corrector i detector de plagis no requereix que obris un compte. Els usuaris simplement peguen el seu text i Paperrater buscarà material ja publicat, errors gramaticals i suggeriments de vocabulari en anglès. Hi ha un nombre limitat de revisions gratuïtes abans que se’t demani pagar.

Edubirdie .- Edubirdie és un servei en línia de joc i redacció d’assaigs que compta amb una funció per revisar si hi ha plagi. Tot i que els usuaris rebin constantment missatges de plans pagaments i altres serveis, el comprovador de plagi és gratuït. Els usuaris reben una còpia ressaltada del text, amb links als llocs on hi ha coincidències amb el contingut publicat anteriorment.

Plagium .- Aquest detector de plagis és gratis fins als 5.000 caràcters. Els usuaris simplement peguen el text que volen analitzar i reben un informe. La versió de pagament permet als usuaris carregar documents, sense límit de caràcters.

 

Font: IJNET