Skip links

Tecnologia Deep-Fake, la fi de la democràcia?

La tecnologia Deep-Fake és aquella que no afecta tan sols a text, sinó també a imatges i fins i tot vídeos: pot fer que persones diguin coses que, en realitat, mai han dit. Deep Fake és la nova tendència tecnològica que terroritza als famosos, es tracta d’u programari que s’arma buscant una actriu “semblant” per emmascarar en temps real amb una imatge, en general, porno o política.

Com tota tecnologia, pot usar-se per al bé, però també per al mal. En el primer costat de la balança, s’utilitza en produccions audiovisuals com en el final de la pel·lícula de Star Wars “Rogue One”, on apareix Carrie Fisher.

Però a l’altra banda (el fosc), podria suposar un futur distòpic en què estaríem 24 hores al dia tractant d’evitar que es propaguessin notícies falses sobre nosaltres. I en la democràcia, podria ser pitjor: que es llancessin vídeos falsos de candidats just abans de les eleccions i que es poguessin desmentir.

Si voleu obtenir més informació sobre els perills derivats de falsificacions profundes, podeu llegir el nou informe de Bobby Chesney i Danielle Keats Citron a la Xarxa de Recerca en Ciències Socials. És una nota notable de la beca, encara que no m’agradaria si el vostre objectiu principal és dormir millor a la nit.
El podeu llegir CLICANT AQUÍ

Per: techbattle
Font imatge: techbattle