Skip links

The Economist utilitza el seu equip de periodisme de dades per fer subscripcions

The Economist sap que els gràfics i les visualitzacions de dades tenen un paper clau per com arribar a públics nous i ajudar a reforçar la seva credibilitat. Articles com l’índex de sostre de vidre de The Economist i un gràfic a les ciutats més perilloses del món es troben entre els més populars per pàgines vistes i temps de permanència, segons l’editor. Una enquesta de lectors mostrà que els lectors estaven interessats en més cartes, i la meitat dels enquestats no estaven a la indústria del periodisme de dades, però estaven interessada en com l’editor utilitza dades per explicar una història, segons explica Alex Selby-Boothroyd, cap de dades de The Economist periodisme. “El periodisme de dades és important per a nosaltres, i és cada vegada més freqüent en general, impulsat per un accés millor i més ràpid a les dades”, va dir. “Més persones que no treballen en el periodisme de dades utilitzen les eines”.

The Economist publica GIF animats i vídeos, principalment a Twitter i Facebook. Normalment, l’editor utilitza aquests per a tornar a accedir al lloc, on els usuaris s’han de registrar o subscriure. Cada dia, The Economist publica un gràfic, acompanyat d’una explicació de 300 paraules. Per exemple, després del naixement del príncep Lluís de Gran Bretanya, l’equip va crear un gràfic que mostrava què era més car tenir un nadó als Estats Units que a la Lindo Wing, una maternitat exclusiva a St Mary’s Hospital de Londres.

La creació de gràfics socials requereix retocs. Al voltant del 20 per cent dels gràfics que The Economist crea al periòdic en aper o en línia requereixen un temps de permanència més llarg de fins a un minut per comprendre’l. A nivell social, aquest tipus de temps de permanència és impossible, de manera que l’equip treballa per retirar cada gràfic per tal que només tingui un punt clar perquè els lectors trobin sentit desplaçar-se. L’equip està redissenyant el gràfic interactiu per adaptar-se a les pantalles mòbils, que estaran disponibles al juliol quan es publiqui el proper conjunt d’estadístiques. Per al proper indicador Big Mac, els lectors podran descarregar les dades en brut, tenint en compte que “els lectors associen números, estadístiques i gràfics amb proves, sempre que siguin clars i proporcionin fonts”, segons l’editor.

Per: Digiday
Font Imatge: digiday.com