Skip links

Tres aplicacions gratuïtes per crear efectes únics i millorar les imatges de l’smartphone

Els filtres que veus a les xarxes socials són només el començament: hi ha tot un seguit d’aplicacions i eines per ajudar-vos a produir imatges de qualitat professional al vostre telèfon intel·ligent, sovint ofereix moltes de les mateixes funcions que veuràs en una potent edició d’escriptori programari. I, quan treballeu al vostre smartphone, podeu editar-ne a qualsevol lloc, ja sigui al camp o al desplaçament de la redacció.

Consulteu aquestes aplicacions gratuïtes per ajudar-vos a desbloquejar el fotògraf creatiu que hi ha a dins del vostre.

Snapseed.- Disponible per a iOS i Android. Snapseed obre un kit d’eines molt ampli i dóna accés a un conjunt estàndard de filtres. Tanmateix, una vegada que hàgiu editat una imatge, també us permet desar els canvis com a filtre per tornar-los a utilitzar en trets similars. També dóna accés a unes poques funcions més professionals, com ara ajustar el saldo blanc o la corba tonal. Si obriu el menú d’edició, veureu una gran quantitat d’opcions. Algunes d’aquests són similars a les que trobareu als editors de fotos de les xarxes socials, però Snapseed us permetrà aprofundir-hi ràpidament, perquè estalvia presets i ofereix estils de text únics per aplicar sobre una imatge, la qual podeu exportar amb força facilitat.

Darkroom. Disponible a iOS. Darkroom us dóna la mateixa capacitat per crear filtres personalitzats per a les vostres fotos. Obre eines conegudes i professionals com Lightroom d’Adobe, o el preferit pels fanàtics: “highlights and shadows”. Tot i que es pot canviar l’equilibri en blanc, permet canviar manualment la temperatura i el color, a més de permetre canviar el color dels vostres punts forts i ombres. Quan exporteu, podeu seleccionar un límit o una inserció perquè la vostra imatge estigui preparada per publicar-se a les xarxes socials. Per exemple, podeu establir-lo per exportar com un quadrat amb una vora parell.

Adobe Photoshop. Disponible a iOS i Android. No podeu anar lluny al món de l’edició sense parlar de Photoshop. Adobe ha publicat el programa per a dispositius mòbils en forma de tres aplicacions:

Photoshop Mix, que permet barrejar elements de diverses imatges,  Photoshop Fix, per corregir elements d’una imatge i Photoshop Express, per a una edició fotogràfica més completa. Per a ús general, Photoshop Express serà un gran punt de partida si sou nou a l’edició d’Adobe o de fotos en general. Amb aquesta aplicació, podeu crear “aspectes” personalitzats per a l’ús futur, així com obtenir una llista completa de filtres que siguin una mica més especialitzats i creatius, com ara filtres específics de retrats o aquells que s’adaptin a una determinada sèrie de fotografies estàs treballant.

Quan vulgueu afegir text a la vostra imatge, teniu una àmplia gamma d’estils per triar, i podeu canviar fàcilment el color, la mida i la ubicació de la vostra fotografia. Express també inclou una gamma d’eines de cultiu predissenyades que us ajudaran a crear una imatge que sigui la mida adequada per a qualsevol sortida social que vulgueu publicar. Tot i que Adobe Photoshop és més avançat que Snapseed and Darkroom, és una aplicació bastant intuïtiva, ideal per a aquells que busquen avançar ràpidament en aquest camp.

 

Per: George Sharpe / Journalism.co.uk
Font Imatge: technofactz.com