Skip links

La UE pren mesures per eliminar els continguts radicals de les xarxes socials

La Unió Europea ha donat un termini de dos mesos a les empreses d’internet, entre les quals s’inclouen Facebook, Google o Twitter, per demostrar avenços en la lluita contra el contingut extremista en les seves plataformes. L’objectiu d’aquesta estratègia passa per “frenar la càrrega i l’intercanvi de propaganda terrorista a través de la xarxa”.

Entre d’altres, el govern europeu proposa que els continguts relacionats amb el terrorisme siguin abordats en menys d’una hora des que siguin denunciats. En aquest sentit, la UE indica que “tenint en compte que el contingut terrorista és particularment perjudicial en les primeres hores de la seva aparició en línia, les empreses han de, com a regla general, eliminar aquest contingut dins d’una hora des de la seva identificació per les autoritats policials i Europol”. Per aconseguir-ho, s’insta a aquestes empreses a establir mecanismes especials per a la presentació i el seguiment de les referències de les autoritats competents.

La Unió Europea també espera de les companyies d’internet que apliquin mesures proactives, com sistemes automàtics per a la detecció d’aquest tipus de contingut, la seva eliminació i la inhabilitació perquè els missatges radicals puguin tornar a ser publicats. A més de, per descomptat, altres salvaguardes com pot ser la revisió manual per part d’equips humans per evitar l’eliminació de continguts detectats automàticament però que en realitat no incompleixen amb la legislació establerta.

 

Per Campaign