Skip links

Ymedia Vizeum presenta l’edició 2018 del Mapa de Mitjans de Comunicació

Ymedia Vizeum ha presentat a Madrid l’edició 2018 del Mapa de Mitjans de Comunicació. L’edició 2018 del Mapa de Mitjans de Comunicació a Espanya uneix les edicions de paper, i ja està també disponible una aplicació gratuïta i de lliure accés perquè els internautes poden moure a través del panorama espanyol de mitjan. Al costat de l’entramat de grans companyies de comunicació, es recullen els principals desenvolupaments dels grups de comunicació que operen a Espanya i la informació sobre facturació de les societats holding i de les seves filials.

El mapa recull en aquesta edició un escenari renovat dels mitjans, marcat per dos fenòmens: la creixent expansió del món digital i l’extraordinari desenvolupament aconseguit pel sector televisiu. Pel que fa a la expansió dels mitjans digitals, en aquesta ocasió s’han agrupat al mapa aquells que competeixen en el mercat digital, incloent des de les grans plataformes tecnològiques que operen a l’Estat espanyol (com Google, Facebook o Amazon), conglomerats internacionals de classificats, com Schibsted, fins als desenvolupaments interactius dels grups de mitjans espanyols i un bon nombre de companyies natives digitals, que en pocs anys han aconseguit fer-se un lloc en el mercat.

Quant al desenvolupament televisiu, el mapa dóna resposta al profund canvi que està experimentant el sector audiovisual a Espanya, amb la gran expansió protagonitzada pels operadors de televisió de pagament i de la televisió digital terrestre, que han potenciat a un gran grup de productores de canals i de programes. Al mapa es recullen a més els mitjans presents en els segments de la ràdio, la premsa diària i les revistes que encara tenen una presència significativa, tant en termes d’audiència i venda com pel seu paper com a suports publicitaris. Els lectors d’aquest Butlletí poden accedir al Mapa de Mitjans de Comunicació 2018 CLICANT AQUÍ.

 

Per Programa Publicidad