Skip links

El 57% de consumidors preocupat per la privacitat de les seves dades personals

Aquesta manca de confiança i l’escassa personalització d’experiències li han costat 54.000 milions d’euros a les companyies espanyoles durant l’any passat. Més de la meitat dels consumidors espanyols sent preocupació respecte a la seguretat i privacitat de les dades que recullen les companyies sobre ells i, al mateix temps, frustració quan aquestes no compleixen les seves expectatives pel que fa a l’experiència de compra. Aquestes són algunes de les dades que s’extreuen de la 13a edició de l’estudi Global Consumer Premi Research, elaborat per Accenture Strategy.

D’una banda, el 54% dels enquestats se senten frustrats quan les empreses no els brinden experiències de compra rellevants i personalitzades; per una altra, el 57% estan, a més, preocupats per les garanties de privacitat que les companyies ofereixen sobre les seves dades personals quan es subscriuen a serveis intel·ligents, dissenyats per entendre i anticipar les necessitats dels seus usuaris. Fins al 46% dels consumidors afirma haver canviat de companyia per aquests motius. Precisament, sense un coneixement profund del client, les companyies no poden oferir les experiències que aquests demanden.

La híper-personalització constitueix la següent onada de creixement de les companyies que operen a del sector consum. No obstant això, no s’aconseguirà sense motivar una confiança digital prèvia. Si les companyies volen pivotar cap a la híper-personalització, han de considerar els següents punts: Oferir als consumidors el control complet de les seves dades; crear un nou valor per al consumidor; invertir en percepcions concretes.

L’estudi ha mesurat les actituds i expectatives de més de 25.000 consumidors de tot el món -dels quals 1.300 eren espanyols- sobre el seu interès per experiències de marca més intuïtives i impulsades per la tecnologia. Entre les seves principals conclusions, l’informe revela que, si bé les companyies s’esforcen per convertir-se en “living businesses”, és a dir empreses extraordinàriament receptives i sensibles a les necessitats canviants dels clients, encara existeix entre els consumidors una manca de confiança en el entorn digital, una cosa que han de solucionar si volen oferir experiències veritablement personalitzades. Podeu conèixer amb més detall el contingut de l’estudi Global Consumer Premi Research CLICANT AQUÍ.

 

Per: d’Euromonitor