Skip links

Així ha de (o hauria) ser un dircom segons els propis directors de Comunicació

El director de Comunicació és una figura amb cada vegada més pes dins de les organitzacions. Les empreses són conscients del paper fonamental que juga la Comunicació dins de l’àmbit empresarial, i la seva tasca és imprescindible per transmetre no només les accions de les companyies, sinó també els seus valors i filosofia. Sobre tot això han discutit els responsables de comunicació de nombroses organitzacions en el debat organitzat per Emilio Márquez i La Llatina Valley i patrocinat per Hotwire i Hispaweb.

Entre les conclusions principals referides al perfil professional del director de comunicació, els professionals conclouen que el dircom ha experimentat una evolució. Ja no n’hi ha prou amb ser el cap de premsa i establir relacions amb els mitjans, el dircom ha de ser capaç de comunicar el missatge de l’empresa en tots els canals necessaris per arribar als clients potencials.

I per fer això, el nous directors de Comunicació no poden circumscriure a una habilitat concreta, sinó que han de ser multidisciplinaris, amb un perfil ampli i versàtil. De la mateixa manera, la reputació es consolida com l’intangible més important per als professionals de la comunicació dins companyies, així com la necessitat de prestar més atenció als públics interns, capaços de generar també una crisi de comunicació.

Crida l’atenció com entre els dircom està estesa la idea que la comunicació en una startup sembla estar millor vista que en una empresa tradicional o multinacional. Els directors de Comunicació que han participat en el debat creuen que hi ha major acceptació del departament en aquest tipus de companyies que compten amb major versatilitat a l’hora de prendre decisions i realitzar accions. Els dircom consideren que això es produeix perquè compten amb entorns més versàtils i els responsables del departament de Comunicació tenen capacitat suficient per inventar, crear i innovar sense estar lligats pels valors clàssics d’una gran corporació , on tot està més mesurat.

Una altra de les principals conclusions que s’han extret del debat està relacionada amb la innovació en els departaments de Comunicació, on segons els dircom, aquesta ho és tot. Els directors de Comunicació han de ser capaços de detectar tendències i aplicar-les per aconseguir objectius. De la mateixa manera el contingut segueix manant, i s’ha d’apostar per un de qualitat, sabent detectar-los en el mercat per potenciar la comunicació. Els departaments de Comunicació han d’actuar com els mitjans, tractant de fidelitzar el seu públic.

 

Per: Prnoticias
Font Imatge: dircomrsc.wordpress.com