Skip links

Els anunciants llencen 325 milions a l’any per fallar amb la seva audiència

La crisi financera i econòmica que ha viscut Espanya durant l’última dècada sembla que ofereix els seus últims cops de cua. Però això no és motiu per llençar els diners. Una cosa que centenars de anunciants encara segueixen fent davant la incapacitat de segmentar la seva target de manera efectiva.

En concret, segons la companyia de mesurament i anàlisi de dades Nielsen, a Espanya es va gastar l’any passat 5.355.000 d’euros en publicitat. D’aquesta quantitat, el 28,9% es va destinar a suports en línia, que és on es produeix la veritable sagnia de diners. Així ho explica la responsable de mesurament en línia per a Espanya, Maira Barcellos.

Aquestes xifres les ha aportat durant la presentació de Digital Ad Ratings (DAR), eina amb la qual Nielsen pretén garantir un mesurament sòlid. Així, analitzarà l’abast, la ressonància i l’impacte de les campanyes de publicitat en línia, però amb una major profunditat.

D’aquesta manera, els anunciants no només podran conèixer quantes vegades s’ha vist i s’ha fet clic a l’anunci ja quantes persones ha arribat, sinó a més tindran informació d’edat i sexe de l’audiència (granularitat), l’abast total (a quantes persones de la població total els ha arribat) i quins dispositius són els més idonis per arribar al target indicat (l’anomenat cross device).

 

El veritable problema dels anunciants.- Barcellos ha explicat que un dels grans problemes a hores d’ara té a veure amb l’activitat multidispositiu de les persones. Desperten amb el mòbil, llegir a la tarda a la tablet i se’n van a dormir veient la televisió. No obstant això, els anunciants surten de la mateixa manera en les tres plataformes, però amb mètriques de mesura diferents.

Per aquest motiu, des Nielsen estimen que ha d’haver una sincronia en el mesurament d’audiència en tot el procés publicitari. En cas contrari, se seguirà produint una sagnia econòmica considerable. Sobretot perquè hi ha enemics molt potents.

Així, dels 1.548.000 d’inversió publicitària, un total de 736 milions s’adrecen a les campanyes pagades en cercadors. La resta, 812 milions, es dirigeix a formats de vídeo i display, on es troben els populars banners de les webs. En aquesta despesa, segons els mesuraments de Nielsen, només el 60% de la publicitat ha arribat al target adequat, de manera que 325 milions d’euros han estat invertits en creativitats i vídeos que mai han arribat al seu públic objectiu .

En aquest sentit, Barcellos ha comptat durant la seva exposició una anècdota curiosa. Per què surten anuncis de pintallavis quan un home veu la web? Els anunciants i agències poden justificar que, potser, pot ser que li interessi per regalar. La realitat és que això percentatge és molt baix i, simplement, es tracta que algú no ha fet bé la seva feina en la segmentació del target.

De la mateixa manera, des de Nielsen han explicat que encara hi ha moltes empreses, sobretot les grans, que no afinen amb la seva publicitat. Encara estimen que això anirà canviant una vegada que les mètriques es puguin mesurar amb absoluta precisió sense massa costos.

Trobareu més informació en aquest link.

 

Per: Merca 2
Font Imatge: bursaliagestion.com