Skip links

Realitat augmentada amplia les possibilitats del que es pot fer amb els mitjans impresos

A mesura que es despleguen prediccions per a les quals les tecnologies configuraran el futur de la indústria dels mitjans, un tema recurrent que estem veient és el creixement de la realitat augmentada, coneguda com AR. Popularitzada per aplicacions mòbils com Pokémon Go i Snapchat, AR afegeix elements digitals a la vostra visualització en viu a través de la càmera del vostre dispositiu, cosa que us permet “veure” quins ulls no poden fer.

Però el potencial d’AR va més enllà dels jocs i l’entreteniment. Hi ha un gran potencial per a la tecnologia per millorar l’experiència dels lectors de formes tradicionals de mitjans com revistes i diaris. News Corp Austràlia va llançar la seva experiència de notícies Alive AR per a l’iPhone el 2018. La cap de la innovació de continguts i les associacions estratègiques, Zac Skulander va dir: “Veiem a News Alive com la promoció de l’experiència del diari. Afegirà una altra dimensió a les històries, donant als nostres editors i periodistes l’oportunitat d’explicar el què va passar darrere de les escenes o proporcionar actualitzacions de notícies d’última hora”. (…) “Per als clients, serà una oportunitat d’utilitzar hologrames en 3D per mostrar el seu cotxe, hotel, casa o saló.”

Hi ha una certa delícia personal quan teniu la primera experiència d’AR. Veient que la vostra foto es transformava de sobte amb un filtre intel·ligent o veient que les criatures màgiques aparentment integrades al món real que us envolta es fan ressò dels somnis més salvatges dels escriptors de ciència ficció de finals del segle XX. Però AR també és una tecnologia altament emotiva, que provoca sentiments de diversió, sorpresa, alegria, o fins i tot por.

AR també és immersiva i té una qualitat lleugerament addictiva. Col·loqueu un nen davant d’una pantalla AR i es divertirà durant hores, rient amb delectació mentre veu que la seva cara o entorn canvia a través de la màgia digital. AR també us pot mostrar productes i idees de manera que altres mitjans no poden fer. Sí, un catàleg de paper us pot donar una idea del que sembla un nou sofà, però el catàleg de realitat augmentada d’IKEA posa el sofà a la vostra sala d’estar.

Un dels principals impulsors de la creixent rellevància d’AI és la ubiqüitat dels telèfons intel·ligents: l’enquesta de clients mòbils de 2018 de Deloitte va trobar que el 89% dels australians enquestats posseïen un telèfon intel·ligent, que va passar del 88% el 2017 al 84% el 2016. L’enquesta també va revelar l’augment d’us d’aquests dispositius per a l’entreteniment, la comunicació i el seguiment de les nostres vides a través d’aplicacions de fitness i salut.

És poc probable que AR desaparegui en breu i ofereix oportunitats significatives per als editors.

Will AR canviarà la manera com consumim els mitjans de comunicació? Es reformarà la publicitat de productes? Només ho dirà el temps, però seguirem molt de prop aquesta tendència per veure on ens porta.

Per: News Media Works
Font imatge: VentureBeat