Skip links

I si un cercador avalués les notícies?

Deepnews.ai és un nou projecte periodístic que puntua la qualitat dels articles. L’objectiu és aconseguir que un algoritme diferenciï un article bàsic davant d’un valor afegit, tot i que els seus autors no volen pas que Deepnews es converteixi en un jutge del rendiment periodístic individual. La puntuació dels articles la utilitzaran altres aplicacions i serveis com a motors de recomanació o sistemes de curació.

 

El model es basa en centenars de milers d’articles extrets d’un inventari de milions que s’agrupen en funció de diverses característiques com la profunditat, el partidisme, l’escriptura o el posicionament de les fonts en termes de reputació, etc. L’algorisme es nodreix d’articles provinents d’editors de notícies falses i notícies escombraries i de fonts d’alta qualitat indiscutibles.

 

El model principal de Deepnews actualment funciona de la manera següent: en una interfície dedicada (i protegida), l’usuari introdueix l’URL de l’article per avaluar, i després toca “Puntuar-lo”. En una divisió de segon, la interfície torna una puntuació en una escala de 1 a 5. Si la puntuació es considera massa alta o baixa per l’avaluador, pot suggerir una correcció. Un element important: el públic mai no veurà les puntuacions.

 

Podeu obtenir més informació des d’aquest link.

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: Deepnews