Skip links

La combinació de formats i el màrqueting de micro-influencers, entre les tendències més destacades de 2019

El 40% de la població mundial utilitza xarxes socials. De fet, segons diversos informes de la indústria, els consumidors inverteixen en elles una mitjana de dues hores diàries. Què ens espera 2019 en aquest àmbit? La cinquena edició de l’informe Social Media Trends, de Kantar Media, mostra els canvis més destacats que es produiran en aquest terreny durant l’any i les oportunitats que representen per als professionals del màrqueting i la comunicació.

  • El model publicitari en xarxes socials es reinventa. Tant els grans grups com les plataformes socials més petites comencen a explorar noves vies d’ingressos, diferents de la publicitat convencional, que inclouen des del desenvolupament de nous productes, com els altaveus intel·ligents, fins a la creació i utilització de noves tecnologies de Realitat Augmentada i intel·ligència Artificial.
  • Fugir dels algoritmes? Actualment, no existeix una regulació en aquest terreny, ja que l’impacte dels biaixos introduïts per aquests algoritmes no és molt conegut encara. No obstant això, els usuaris volen controlar la informació que se’ls mostra, i aquestes dades esbiaixades influeixen en les seves opinions. La preocupació creixent per la privacitat i l’entrada en vigor de la GDPR regularitzarà la situació actual.
  • Les marques llancen les seves pròpies plataformes socials. Cada vegada són més les marques que s’uneixen a aquesta tendència amb l’objectiu de reunir als seus consumidors en una mateixa plataforma per abordar els temes que més els interessen i enfortir la seva relació amb ells.
  • Les xarxes ja no es limiten exclusivament a l’àmbit social. Al llarg del 2019 i en els propers anys sorgiran aliances amb grans marques per tal d’invertir de manera conjunta en altres sectors com la salut o l’educació. La capacitat de negoci d’aquestes companyies, abans únicament “socials”, augmenta cada vegada més.
  • El Màrqueting d’influència es transforma. El paper dels influencers en xarxes socials evolucionarà amb l’objectiu d’ajudar les marques a optimitzar la seva inversió publicitària. El repte actual és crear comunitats i amplificar, però això només ho aconseguiran aquelles marques que tinguin en compte les motivacions dels seus influencers i els mostrin la relació que volen construir amb ells.
  • L’èxit estarà en la combinació de formats. El contingut de vídeo seguirà sent el pilar de l’estratègia de Facebook, un dels grups més importants. No obstant això, el sector és conscient que el contingut evoluciona i ja no és suficient apostar únicament per aquest format. En els últims anys, les principals xarxes socials s’enfocaran en el que realment funciona: la interactivitat amb l’usuari.
  • L’aposta per l’entreteniment. Facebook, Snap o YouTube estan desenvolupant i llançant jocs amb l’objectiu d’oferir valor afegit i augmentar el grau d’interacció en les seves xarxes. Això suposa una gran oportunitat per a les marques, que poden patrocinar o anunciar els seus productes i serveis a través d’aquesta via.

Andy Brown, CEO de Kantar Media, conclou que “aquest panorama canviant pel que fa a xarxes socials és un repte per a les marques. Us oferim més informació al informe complet, només cal CLICAR AQUÍ 

 

Font i infografia: Kantar Media