Skip links

La confiança dels espanyols en els mitjans de comunicació perd posicions en l’índex Esade

L’índex de confiança dels espanyols en els mitjans de comunicació es va situar en 98,9 punts (en una escala de 0 a 200 punts), més de 10 punts menys que els 108,6 punts de la penúltima mesurament de l’Índex de Confiança Social, que elaboren l’escola de negocis Esade i la Universitat Ramon Llull, amb la col·laboració de l’Obra Social de la Caixa. Els mesuraments d’aquest índex semestral corresponen als mesos de setembre i març de 2017, respectivament.

La confiança en els mitjans se situa per primera vegada per sota dels 100 punts des que va començar a elaborar-se l’índex al setembre de 2014. Com a conseqüència d’això, també s’ha registrat una pèrdua en relació a altres institucions que també mesura l’índex. Així, si al març de 2017 només mereixia més confiança el mercat laboral (116,6, ara), en l’últim índex els mitjans han caigut a la tercera posició en ser superat també per l’educació (99,2).

De tota manera i en relació a la confiança en el conjunt de les institucions, els 98,9 punts dels mitjans de comunicació els situen per sobre de la mitjana (83,0 punts) i per davant de l’habitatge (98,0) i la sanitat (93,1). A més distància se situen la resta de les institucions previstes per l’índex d’Esade/La Caixa: prestacions socials (71,8), institucions econòmiques i empresarials (67,4), pensions (60,9) i institucions polítiques (41, 2).

El Butlletú ofereix més informació als seus lectors sobre aquest índex CLICANT AQUÍ

 

De: Digimedios