Skip links

El Consell d’Europa demana viabilitat financera per al periodisme de qualitat

El Consell d’Europa va llançar aquest dimecres una crida als seus 47 Estats membres perquè afavoreixin condicions que puguin garantir la viabilitat financera del periodisme de qualitat, el paper del qual considera essencial per a la formació i l’expressió de la opinió pública.

En una declaració del seu comitè de ministres, el Consell d’Europa els va incitar a posar en marxa regles i polítiques que vagin en favor d’aquest periodisme de qualitat, però sense qüestionar ni la independència editorial ni la independència funcional dels mitjans de comunicació.

Entre les mesures recomanades estan un règim fiscal favorable, dispositius de suport financer o la possibilitat que hi hagi mitjans que actuïn com a organitzacions sense ànim de lucre i rebin donacions de programes filantròpics.

El diari abertzale acaba de celebrar a Donosti els seus primers vint anys de vida. És cert que l’ombra de la fallida ha evitat qualsevol tipus de festa. L’editora del diari té un deute superior als tres milions d’euros amb la Seguretat Social, forat que curiosament ells no van produir.

Per: Agència Efe