Skip links

Els consumidors prefereixen continguts que no són els que els donen

Les xarxes socials són una part fonamental de l’estratègia de màrqueting. Pot ser que el pes que tenen o el com les marques i les empreses els poden treure profit hagi canviat en els últims temps i que el Daurat dels primers anys hagi desaparegut, però així i les marques no renuncien a la seva presència en els mitjans socials i no deixen d’intentar treure’ls beneficis en termes de posicionament de marca. Les xarxes socials són un element més que cal usar en màrqueting i les marques i empreses tenen cada vegada més clar que han de ser-hi.

Però, tot i que les marques tenen clara la importància de les xarxes socials i que han d’estar cada vegada més presents en elles, això no implica que ja per descomptat estiguin fent bé les coses. Un examen detallat del que les companyies i les marques fan en l’univers social media i una comparació amb el que els analistes creuen que haurien de fer mostraria no pocs errors. Els consumidors volen ofertes, els marketers donen ensenyaments, perquè, com acaba de demostrar un estudi de Sprout Social, el que els consumidors volen està molt lluny del que els marketers creuen que han de publicar en xarxes socials (i assumeixen per tant que els consumidors volen). Quan es pregunta als consumidors què és el que volen que les marques i les empreses publiquin en xarxes socials, aquests ho tenen clar. L’element més votat i amb diferència és el que publiquin descomptes i ofertes. El 72% dels consumidors enquestats vota per això.

I, però, les empreses no veuen això com el més destacat (de fet, les ofertes i els descomptes són al fons de la llista de temes rellevants i només un 18% dels responsables de màrqueting creu que és rellevant). Les marques posen com a contingut més destacat i pel qual cal apostar els posts que ensenyen alguna cosa (són el 61%). Aquest tipus de continguts només són els tercers en el llistat dels consumidors. Els consumidors reconeixen que els continguts que consideren més atractius o que tenen més engagement amb ells són els que entretenen i els que inspiren.

 

Per Sprout Social
Font imatge: media.sproutsocial.com