Skip links

Com podem demostrar el valor de la publicitat nativa?

A mesura que la publicitat autòctona segueix creixent en una posició destacada, esdevenir una part encara més integral de les estratègies de màrqueting i la introducció de trossos més grans d’ingressos publicitaris per als editors, sorgeix la pregunta, com podem mesurar i veritablement demostrar el valor dels nadius?

Aquesta pregunta es torna més imperativa per respondre, ja que la despesa en nadius es converteix en un lloc comú. Les marques insisteixen cada vegada més en mètriques més difícils, demostrant ROI i, en definitiva, justificant la despesa.

Un informe recent de l’Institut de Publicitat Nativa i WAN-IFRA mostra que el 2018, mentre que les mesures de rendiment, com el compromís de l’audiència i el temps passat semblava estar en augment, mètriques més difícils -com ara l’ús de números de vendes per mesurar l’efectivitat semblen estar en declivi,  almenys en la indústria dels mitjans de comunicació. El 2018, per exemple, va registrar una caiguda en el nombre d’editorials que utilitzen les vendes com a mètrica, que van baixar del 32% dels enquestats el 2017 al 24% el 2018.

L’informe obté respostes sobre com els editors de notícies publiquen publicitat nativa en general; com s’organitzen els editors al voltant dels seus esforços publicitaris nadius; com els editors de mitjans de comunicació mesuren l’efectivitat publicitària nadiva i amenaces i oportunitats segons els editors

 

Descarregueu la còpia d’aquest informe anual de l’Institut de Publicitat Nativa CLICANT AQUÍ

Font: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia – Infografia: IPN