Skip links

Deu elements clau que no poden faltar al Instagram d’un periòdic

Les xarxes socials s’han transformat en eines importants per posicionar un  mitjà imprès al web i és per això que s’han de treballar planificadament, amb més raó si es tracta d’una plataforma extremadament visual com Instagram. A continuació, expliquem algunes bones pràctiques i elements que, al nostre parer, hauria d’incloure tot mitjà imprès dins del seu contingut a Instagram.

  1. Vídeo reportatges de format petit(màxim un minut de durada, és el que permet el lloc). Ideals per presentar un tema al públic i alimentar de seguidors al compte d’Instagram d’un mitjà. Els vídeos són contingut atractiu que enganxa, més si són propis.
  2. Videos informatius sobre notícies del dia a dia, que permeten a l’usuari d’Instagram interessar-se pel contingut del medi. La idea és convidar el lector a entrar a la pàgina web per contextualitzi una notícia.
  3. Infografies. Les que surten a l’imprès i també material desenvolupat específicament per a xarxes socials. Aquest tipus de material presenta informació de forma fresca, resumida i atractiva.
  4. Portades. Un mitjà no pot desvincular les seves xarxes socials de la seva edició impresa. És important que es convidi al públic a comprar el diari ia llegir la informació que es proposa en ell des d’hora. A més, darrere d’una portada hi ha un equip de periodistes i dissenyadors i això ha de ser reconegut pels usuaris de les xarxes socials.
  5. Frases de personatges. Polítics, artistes, figures de la televisió, intel·lectuals i més. Els missatges més poderosos es plantegen seguint el manual d’estil del diari per generar reaccions: comentaris i ‘M’agrada’.
  6. Històries d’Instagram. Ideals per motivar interacció entre l’usuari i un compte. A més, són excel·lents per mesurar l’impacte del perfil perquè compta amb enquestes, mesurament d’emocions i té la facilitat de proveir d’estadístiques. No oblidis aquesta dada: les història d’Instagram tenen més de 250 milions d’usuaris actius diaris.
  7. Fotografies d’impacte. L’staff de fotògrafs d’una redacció necessita lluir-se i què millor lloc que Instagram. Fotografies increïbles són el contingut més reeixit dins de la plataforma (les fotos generen 36% més participació que els vídeos, per exemple). Per això, cal compartir imatges pròpies del medi, etiquetar als seus autors i recalcar que es tracten de fotos exclusives.
  8. Gràfics motivadors. Han de tenir un format personalitzat i seguir el manual d’estil del mitjà. Aquest contingut pot servir per enviar frases d’alè, retre homenatges, treballar campanyes, etcètera.
  9. Caricatures, il·lustracions i historietes del periòdic, especialment si es compta amb un artista propi i les imatges són de tint polític. Genera interès i és contingut fàcil de compartir.
  10. Contingut en Instagram TV. Aquesta eina permet formular microprogrames de diferents temàtiques i podria posar a prova la creativitat de l’equip del web d’un periòdic, que serà l’encarregat de crear contingut exclusiu per a aquest espai.

 

Per Lucia Calderón Portugal / Clases de Periodismo
Foto: Medium