Skip links

Deu tendències que marcaran la reputació aquest 2019

Reputation Institute (RI) ha presentat el seu estudi sobre les macro tendències que marcaran la  reputació  aquest 2019. Per identificar aquestes tendències, RI analitza cada any 25 indústries, més de 7.000 companyies de tot el món en 40 països, amb un milió de qualificacions individuals. A més, s’han realitzat de forma addicional entrevistes a 170 directors de comunicació de companyies líders en els seus sectors de tot el món. Aquestes són les deu principals:  

  • L’empoderament de la dona. Les empreses han de fomentar entorns de tolerància que generin igualtat d’oportunitats.
  • La polarització política. Les companyies han de trobar formes de superar la bretxa política, alinear-se amb els interessos de la societat i els problemes socials generalitzats i no donar suport agendes polítiques d’un o altre costat.
  • Nacionalisme VS Globalització. Les companyies han de ser fidels als seus orígens, alhora que exporten el “patrimoni” de l’empresa  adaptada a la nova audiència global.
  • Fake News. A causa de la generalitzada pèrdua de credibilitat, cal ser autèntic, transparent i veraç per recuperar la confiança dels consumidors.
  • Influencers. Influir en els Influencers pot tenir un gran impacte en la reputació.
  • Seguretat cibernètica.  Les precaucions en seguretat cibernètica són indispensables; el tema no és si la seva empresa estarà exposada a un atac cibernètic i/o una violació de dades, el tema és quan ha de passar.
  • Igualtat de gènere. Els empresaris, els inversors i el públic en general estan cada vegada més alineats darrere d’un moviment de suport a la igualtat de gènere. La manca d’adherència al 0% de tolerància i al 100% de compliment, exposa a les empreses a un gran risc de reputació.
  • La cultura del lloc de treball. És probable que el potencial per atreure i mantenir els millors talents es formi a través dels beneficis intangibles com l’entorn laboral, les hores de treball flexibles i els valors organitzacionals.
  • Twitter substitueix el periodisme. Les històries en mitjans de comunicació i els informes periodístics ja no estan impulsant les relacions públiques de la manera en què els tweets ho estan fent, i probablement, seguiran dominant les xarxes socials.
  • Els millennials encara importen. La presència activa dels millennials en xarxes socials, l’ús voraç de dispositius mòbils i la creença en la responsabilitat social, fan que siguin molt influents en la formació de valors corporatius i innovació.

Us oferim la versió gravada de la presentació pel Reputation Institute de l’estudi sobre les macro tendències que marcaran la reputació aquest 2019. CLIQUEU AQUÍ.

Font: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia