Skip links

El 60% dels espanyols es queixa d’un excés de publicitat a Internet

La percepció dels internautes espanyols respecte a la publicitat i el màrqueting digital és d’autèntica persecució. Els professionals del màrqueting digital han de tenir molt en compte la dada, perquè per gairebé un 60% dels espanyols topar-se amb “massa publicitat” és el que més els molesta a Internet. Així queda reflectit en la 20a edició de l’enquesta Navegants a la Xarxa, elaborada per l’AIMC (Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació).

Així, el 74,6% dels entrevistats afirma deixar de visitar un web si presenta un excés de publicitat i al 69% els inoportuna més la publicitat en entorns digitals que a la resta de mitjans. De fet, el 61,5% diu sentir-perseguit pels anuncis a Internet.

En contrapartida, i perquè els anunciants no es llancin a cancel·lar les seves campanyes de màrqueting digital després de conèixer aquestes dades tan descoratjadors, hi ha un 38,4% d’internautes espanyols que considera que la publicitat a Internet és la de major utilitat (25,2% diu també que és més interessant).

En qualsevol cas, el 54,6% dels navegants a la Xarxa considera que la publicitat és necessària per al desenvolupament d’Internet . Així mateix, el 34,5% opina que els bloquejadors perjudiquen la qualitat dels continguts en línia. A l’50,7% no li faria res rebre publicitat per Internet sempre que pogués accedir a continguts audiovisuals gratuïts.

 

Font d’imatge: ipmark.com

 

Bloquejadors

El 54,0% dels internautes espanyols fan servir bloquejadors de publicitat i màrqueting digital. El 34,0% ho fa freqüentment i el 19,9% ocasionalment. Del 46% restant que no recorre a aquests programes, el 31,3% coneix la seva existència, mentre que el 14,8% la desconeixia. El 72,3% dels enquestats abandonaria l’ús de adblockers si la publicitat a Internet fora menys intrusiva, mentre que un 58% toleraria els anuncis sempre que fossin menys.

Als usuaris de adblockers també els influeix el consum de dades i la major lentitud en la descàrrega que ocasiona la publicitat i el 35% deixaria de recórrer a ells si aquests dos efectes no es produïssin. Un altre 14,3% declara que restringiria l’ús de bloquejadors sempre que les campanyes de màrqueting digital rebudes fossin més d’acord amb els seus interessos. Finalment, un 12,1% afirma que mai renunciarà als adblockers, independentment dels canvis que es produeixin.

 


Font d’imatge: ipmark.com

 

Principals conclusions

A més d’aquestes dades sobre la percepció de la publicitat i el màrqueting digital a Internet, la 20ª Enquesta Navegants a la Xarxa també llança una altra sèrie de conclusions sobre el comportament dels internautes espanyols que convé destacar:

L’ecommerce està consolidat: el 40% de navegants realitza la majoria de les seves compres a través d’Internet.

El mòbil és el dispositiu favorit (92,1% dels enquestats) per accedir a la Xarxa: el 47% no podria viure sense Internet al mòbil.

– Gairebé el 55% dels internautes espanyols viu constantment connectat: consultar el correu i la missatgeria instantània són les activitats més habituals.

– Creix un 90% respecte a 2016 el nombre de abonats a portals d’Internet per veure sèries, pel·lícules o canals de TV : el prime time a Internet es produeix entre les 21:00 i les 23:00 hores.

– El 80% d’internautes es connecta a les xarxes socials cada dia. El 53,8% les fa servir durant més de 30 minuts diaris. Facebook segueix sent la preferida (85,6%) però Instagram segueix sumant punts, desbancant a Twitter de la segona posició.

– El 44,1% dels entrevistats només llegeix la versió electrònica dels diaris, enfront del 7,5% que s’informa exclusivament en la versió de paper. No obstant això, segueixen sent molts encara els que llegeixen les dues versions (35,2%) i molt pocs (12,9% els que no llegeixen cap.

 

Per Ipmark