Skip links

El Congrés Mundial de Mitjans Informatius 2018 més a prop dels mitjans locals

La WAN dóna una bona notícia als mitjans locals. Per primera vegada el Congrés Mundial de Mitjans Informatius dedicarà bona part dels seus continguts als editors de noticies locals, als petits i mitjans periòdics, sota el títol “Inspiració”. El programa que ens ha remès la WAN ens diu que “ara que les marques globals de notícies troben el seu camí cap a la viabilitat digital, els mitjans locals i regionals de gran part del món estan lluitant per la supervivència”. Però, llegint el programa veiem que iniciatives úniques als EUA, Canadà i Noruega ofereixen esperança, com podem veure en el programa i es podrà seguir en el decurs del congrés:

Filadèlfia és l’epicentre d’una iniciativa de l’organització sense ànim de lucre, Lenfest Institute, per promoure el periodisme local a finançar iniciatives sobre tecnologia, models de negocis i desenvolupaments d’audiències. El Philadelphia Inquirer, de Lenfest Institute, ofereix una plataforma de prova per a la innovació i estan preparats per mostrar resultats. 

L’editorial noruega Amedia, i els seus 63 títols locals, s’han convertit en veritables potències en la creació de models de subscripció digital. Per transformar-se, el grup va mobilitzar a gran quantitat dels seus treballadors a tot Noruega innovant en la seva cultura editorial i la seva estratègia de vendes. Nedregotten explicarà com la qualitat del periodisme està impulsant el seu èxit.

A Braunschweig News, propietari de diversos diaris- incloent el Telegraph, periòdic de gran prestigi al Canadà-, el paper de la seva editora de continguts, Wendy Metcalfe, és únic: ella està a càrrec tant de la qualitat de les notícies com de l’experiència del consumidor. Està brindant resultats molt positius.

Grupo RBS, Brasil: “Creiem que les subscripcions digitals són l’única forma de tenir un negoci sostenible per a la pròxima dècada”, va dir Petterle en una entrevista abans del nostre Congrés del 2015 a Washington D.C. Tres anys després, on es troba un dels principals grups de mitjans de Brasil en la seva estratègia de transformació?

McClatchy, un dels principals editors de premsa local dels Estats Units: “Treballem per equipar els nostres periòdics amb eines de design thinking i instil·lar una apreciació profunda cap al disseny centrat en l’ésser humà, des d’un equip d’innovació multidisciplinari.

El Congrés Mundial de Mitjans Informatius es farà del 6 al 8 de juny d’enguany a Estoril (Portugal), organitzat per la WAN i el Fòrum Mundial d’Editors, una reunió global única d’editors principals, editors i directors generals, apassionats per la llibertat mediàtica i l’adopció d’accions per garantir una indústria de notícies sostenibles. Descarregueu aquí el fullet informatiu amb tot el que es necessita saber sobre el proper 70è Congrés Mundial de Mitjans de Comunicació.

 

Font d’imatge: events.wan-ifra.org