Skip links

El diari The Wall Street Journal crea un paywall flexible i personalitzat

Els sistemes de subscripció digital creats pels mitjans, que són una part cada vegada més essencial del negoci periodístic, s’estan sofisticant. Un gran exemple és el que aquesta setmana ha explicat el NiemanLab: el paywall personalitzat creat pel diari The Wall Street Journal, que s’adapta de manera flexible al comportament de cada usuari.

Segons es descriu en l’article, els usuaris que visiten WSJ.com però no són encara subscriptors reben una puntuació basada en més de 60 indicadors. Aquesta puntuació pretén indicar les probabilitats que hi ha que aquests usuaris es converteixin en subscriptors i, en funció d’això, el mur de pagament es fa més o menys estricte. Segons les últimes dades publicades en els resultats de News Corp, el WSJ té 1.389.000 subscriptors digitals, enfront dels 1.080.000 de l’any anterior.

En l’article del NiemanLab es detallen algunes de les estratègies aplicades pels responsables del sistema de subscripció del WSJ per intentar captar nous subscriptors tenint en compte el tipus de consum que fan a WSJ.com. Per exemple, a determinats usuaris se’ls pot oferir un dia complet d’accés gratuït per acabar de convèncer-los.

Sense tenir en compte les ofertes que es puguin realitzar, el preu actual és de 222 dòlars a l’any per accés digital complet. Els estudiants tenen accés a una tarifa de 49 dòlars l’any. Com també s’explica en l’article, altres mitjans, com el Financial Times o el grup Schibsted, utilitzen també la informació sobre els seus usuaris per intentar millorar l’eficiència de les seves subscripcions. Més informació AQUÍ.

 

Per Bloc d’Ismael Nafría
Font d’imatge: thenextweb.com