Skip links

El discurs d’A.G. Sulzberger a la reunió interna anual “State of The Times”

Cada any el diari The New York Times celebra una reunió interna, “State of The Times”, en la qual els principals directius del diari s’adrecen a tot l’equip per repassar l’any que acaba i parlar dels reptes futurs.

L’edició d’enguany ha tingut un especial significat per l’anunciat relleu en el lloc de màxima responsabilitat del diari, el d’editor, que a partir l’1 de gener passarà a estar ocupat per A.G. Sulzberger, de 37 anys, fill de l’editor sortint, Arthur Sulzburger, Jr.

En el seu discurs, A.G. Sulzberger es va comprometre davant la direcció del diari -després d’un any en el qual periodísticament el Times ha liderat en nombroses ocasions l’agenda informativa- a mantenir un pressupost estable de la redacció durant els dos pròxims anys. “Per descomptat, haurem de fer canvis per seguir el ritme d’un món canviant: haurem d’invertir en algunes àrees i reduir en d’altres. Però no prendrem aquestes decisions només per complir objectius financers”, va dir.

A.G. Sulzberger va recordar que des de la publicació del famós “Innovation Report” l’any 2014 el NYT ha aconseguit més que doblar el nombre de lectors digitals, de subscriptors i d’ingressos digitals. El nou editor del Times va apuntar quatre coses necessàries per assegurar l’èxit a llarg termini del diari:

  • Mantenir un periodisme d’alta qualitat pel que valgui la pena pagar.
  • La necessitat de fer arribar a un major nombre de persones el periodisme que practica el diari.
  • La necessitat d’incrementar les diferents vies d’ingressos digitals.
  • La necessitat de crear un gran lloc en el qual treballar, millorant aspectes com la diversitat, la comunicació o el desenvolupament de les carreres professionals dels seus empleats.

I A.G. Sulzberger va afirmar que “les pàgines de la Harvard Business Review estan plenes d’històries de companyies que intenten -i que fracassen- reinventar-se a si mateixes per a una nova era”. L’èxit en aquest procés passa per “millorar el nostre periodisme i els nostres productes; expandir la nostra audiència; fer créixer el nostre negoci, i invertir en la nostra cultura”.

 

Font: bloc Ismael Nafría