Skip links

Les empreses espanyoles, líders en Social Selling


Hootsuite, plataforma de gestió de xarxes socials anuncia els resultats del seu nou Baròmetre sobre Xarxes Socials 2018 (Espanya), un estudi elaborat a nivell mundial sobre l’ús del social media en les empreses. La de 2018 és la primera edició que s’ha dut a terme també a l’Estat espanyol.

En l’informe es destaca que Espanya és l’estat d’Europa que més utilitza WhatsApp en el social media, és a prop de liderar l’ús de Facebook (95%).

Amèrica del Nord ja no lidera la transformació digital. Ara hi ha una clara consistència en els objectius i desafiaments en les xarxes socials de les empreses a nivell mundial. Altres troballes importants de l’estudi de Hoosuite són:

• L’ús i la importància de les xarxes socials ha crescut a tot el món.

• Les xarxes socials s’han anat expandint fora del departament de màrqueting en altres àrees com recursos humans i vendes.

• Les grans empreses estan afrontant cada vegada més desafiaments pel que fa a la gestió de les xarxes socials entre diferents departaments.

• Les empreses d’Àsia Pacífic i els seus objectius de xarxes socials es queden enrere respecte a altres regions del món.

Només el 38% de les empreses a Espanya mesura el retorn de la inversió en xarxes socials. Tot i això, Espanya és l’estat d’Europa on un major percentatge d’empreses mesuren el ROI, seguit del Regne Unit, amb un 33%.

Les empreses del sector financer són les que més han optat per incloure un programa d’ambaixadors per als seus empleats (el 50%). També són les que més recorren a la publicitat en xarxes socials, amb gairebé set de cada deu companyies.

L’ús d’influencers és habitual per a empreses de eCommerce i de béns de consum. En tots dos sectors el percentatge és del 45%. La implicació dels alts executius es dóna primordialment en les companyies financeres (46%) i en institucions públiques i governamentals (44%).

Espanya és, juntament amb el Regne Unit, l’estat on més corporacions recorren a programes de influencers. També és on més empreses s’han involucrat als seus empleats com a ambaixadors en xarxes socials.

Les empreses espanyoles són líders també en Social Selling. Destaca en últim lloc Irlanda, amb un 9%. Espanya és líder destacat en Social Commerce, amb un 23%.

Pel que fa als objectius en usar xarxes socials, el 90% ho fa per millorar la imatge de marca; un 77% per gestionar la reputació; el 60% per a atenció al client i un altre 60% per incrementar les vendes. Només un 15% recorre a elles com a eina per millorar la comunicació interna.

Les empreses espanyoles, líders en Social Selling i Social Commerce:

● Espanya és l’estat d’Europa on menys costa convèncer els CEO per tenir un perfil en xarxes socials. També és on menys preocupen la seguretat i control dels comptes socials.
● Sobre els seus objectius en xarxes: el 90% les usa per a millorar la imatge de marca; un 77% per gestionar la reputació; el 60% per a atenció al client; un altre 60% per incrementar les vendes.

Altres conclusions:

● La gestió de les xarxes socials segueix sent, gairebé en exclusiva, alguna cosa inherent als departaments de màrqueting i comunicació. Entre els dos sumen més del 60%.

● Després Regne Unit (82%) i Irlanda (76%), les empreses d’Espanya són les que consideren que més es va a incrementar l’ús que fan de les xarxes socials, en un 75% dels casos.

● Només el 38% de les empreses a Espanya mesura el retorn de la inversió en xarxes socials. Tot i això, Espanya és l’estat d’Europa on major percentatge d’empreses mesuren el ROI, seguit del Regne Unit, amb un 33%.

● El 43% dels enquestats assenyala que la seva companyia no li ha facilitat cap tipus de formació en xarxes socials. En aquest aspecte Espanya està en la mitjana europea, de la qual només sobresurt França, on gairebé 6 de cada 10 enquestats diu no haver rebut formació per part de la seva companyia.

● La formació en xarxes socials impartida en línia és el sistema preferit a Europa, sent Itàlia el país on més s’utilitza, en gairebé 4 de cada 10 casos (27% a Espanya). Per la seva banda, Regne Unit és el país on la formació entre companys (P2P) està més estesa, amb un 28%.

● Les empreses del sector financer són les que més han optat per incloure un programa d’ambaixadors per als seus empleats (el 50%). També són les que més recorren a la publicitat en xarxes socials, amb gairebé set de cada deu companyies.

● L’ús d’influencers és habitual per a empreses de eCommerce i de béns de consum. En tots dos sectors el percentatge és del 45%.

● La implicació dels alts executius es dóna primordialment en les companyies financeres (46%) i en institucions públiques i governamentals (44%).

● Només l’1% de les empreses diu que compta amb chatbots en àrees com atenció i interacció amb el client o eCommerce. De les empreses que no utilitzen chatbots encara, només l’1% té previst incorporar-durant els propers 12 mesos.

El Baròmetre de xarxes socials de Hootsuite confirma el que ja es venia sabent: el social media s’ha convertit en un canal fonamental per a proporcionar una bona experiència de client en les empreses. Les xarxes socials han canviat la forma en què els consumidors es relacionen amb les marques, influint en les seves decisions de compra, en com interactuen amb elles i en com mostren la seva fidelitat com a clients. Per això, cada vegada més empreses tenen en compte el valor del social media, no només com a eina de màrqueting, sinó com una cosa que té un impacte directe en els seus beneficis.

Les dades completes del Baròmetre sobre Xarxes Socials 2018 les podeu trobar CLICANT AQUÍ

Per: Per Jesús Díaz / Programa Publicidad
Font imatge: programapublicidad.com