Skip links

Facebook ajusta els seus filtres per impedir la difusió d’anuncis discriminatoris

Facebook vol crear una plataforma publicitària adreçada exclusivament als anunciants d’habitatges, crèdits i ofertes d’ocupació. L’objectiu d’aquest acord passa per deixar enrere les pràctiques discriminatòries que van tenir lloc fa algun temps a la plataforma als Estats Units. L’acord contempla tant el pagament a aquests grups de 5 milions de dòlars com la implementació de nous protocols que han estat dissenyats per evitar que els anunciants les campanyes versin sobre habitatge, ocupació i crèdits puguin segmentar basant-se criteris com la raça, el sexe, la religió o l’edat.

Facebook va comunicar aquesta novetat dimarts, dient que “les nostres polítiques ja prohibeixen als anunciants utilitzar les nostres eines per discriminar”, i afegint que, encara que ja ha realitzat un gran esforç a la recerca d’evitar la discriminació, “podem fer-ho encara millor”. En aquest sentit, entre els seus plans figuren la construcció d’una plataforma publicitària completament nova que estarà dirigida exclusivament als anunciants d’habitatges, crèdits i ofertes d’ocupació.

Després que l’agència de notícies ProPublica publiqués un article informant que els anunciants podien segmentar les seves campanyes sobre la base de la raça dels usuaris, l’estat de Washington EEUU) va iniciar una investigació que va durar vint mesos -durant la qual, per exemple, es van llançar vint campanyes falses a Facebook en què es va poder seleccionar l’audiència de diferents minories ètniques per anunciar discoteques, restaurants, assegurances, ofertes de feina o lloguer d’apartaments, entre d’altres- i que va concloure amb la demostració d’aquesta pràctica. L’acord assolit i les mesures preses posen fi a aquest procés.

Per: Advertising Age