Skip links

Generació Z. Full de ruta per comunicar amb els nadius digitals

Nascuts amb el segle XXI, els menors de 20 anys obliguen les marques a revisar les seves estratègies de màrqueting digital. Poc o res tenen a veure amb els millennials. Aparentment immunes a qualsevol missatge publicitari, viuen a les xarxes socials i el seu llindar de concentració és de tan sols vuit segons. Tot un repte per a les marques.

A Espanya, els consumidors de l’anomenada Generació Z representen el 24,5% de la població. Són diferents i es comuniquen d’una manera diferent. No són fidels a les marques; no els interessen els programes de fidelització i prefereixen comprar a les botigues físiques. No obstant això, els agrada interactuar amb les marques. Els seus continguts audiovisuals favorits, sèries i videojocs, els consumeixen a través del mòbil.

“Més que una franja d’edat es tracta d’una nova actitud, una nova manera de vida”, defineix Juan Camilo Bonilla, Managing Director de Digilant a Espanya. “El que és rellevant no és tant que definim el segment demogràfic a què pertanyen, com s’ha fet tradicionalment. El repte està en identificar la seva forma de ser i els valors que s’estan convertint en prioritaris per a un part cada vegada més gran de la nostra societat. Són diferents i es comuniquen d’una manera diferent, ia més tenim la possibilitat d’analitzar el seu comportament en temps real per a optimitzar les campanyes de publicitat programàtica”. Amb aquestes característiques, els experts de l’agència de màrqueting digital Digilant  s’han traçat un full de ruta per “establir contacte” amb els GenZers i fer-ho amb èxit. Els lectors d’El Butlletí poden accedir a aquest full de ruta CLICANT AQUÍ.

 

Per Àmbit d’Estratègia i Comunicació-Mediàtic
Font imatge:canaleducativa.com