Skip links

Google, Twitter, Microsoft i Facebook s’associen a nou projecte de dades

Google, juntament amb Microsoft, Twitter i Facebook, introdueix el projecte de transferència de dades de codi obert, que permetrà als consumidors transferir les seves dades directament d’un servei a un altre. El projecte de transferència de dades es va formar el 2017 per crear una plataforma de portabilitat de dades de servei a servei de codi obert perquè totes les persones de la xarxa puguin traslladar fàcilment les seves dades entre els proveïdors de serveis en línia quan ho desitgin.

Els contribuents al projecte de transferència de dades creuen que la portabilitat i la interoperabilitat són fonamentals per a la innovació. Fer que els individus puguin triar entre els serveis faciliti la competència, faciliti a les persones a provar nous serveis i els permet triar l’oferta que millor s’adapti a les seves necessitats.

 

Què és el Projecte.- El Projecte de transferència de dades (DTP) és una col·laboració d’organitzacions compromeses amb la construcció d’un marc comú amb codi obert que pot connectar qualsevol dels dos proveïdors de serveis en línia, que permeti una transferència de dades entre usuaris de forma independent i directa dues plataformes.

Com funciona.- El projecte de transferència de dades utilitza les API existents i els mecanismes d’autorització existents per accedir a les dades. A continuació, utilitza adaptadors específics del servei per transferir aquestes dades a un format comú i després tornar a l’API del nou servei.

Quins són alguns casos d’ús.- Hi ha molts casos d’ús per als usuaris que porten dades directament entre els serveis, alguns que coneixem avui i alguns que encara hem de descobrir. Un parell d’exemples d’aquells que volem que els usuaris volen avui són:

  • S’està provant un nou servei
  • Deixant un servei
  • Còpia de seguretat de les vostres dades

 

Per que necessitem que els usuaris de DTP tinguin el control de les seves dades a la web, part d’això és la possibilitat de moure les seves dades. Actualment, els usuaris poden descarregar una còpia de les seves dades de la majoria de serveis, però aquesta és només la meitat de la batalla pel que fa a moure les seves dades. Els objectius de DTP fan que els usuaris puguin transferir dades entre els proveïdors.

Per obtenir una comprensió més aprofundida del projecte, els seus fonaments i els detalls involucrats, El Butlletí ofereix als seus lectors el document complert Data Transfer Project Overview and Fundamentals. Només cal CLICAR AQUÍ.

 

Per: codeview
Font Imatge: techcrunch.com