Skip links

Impact Journalism Day: els diaris s’omplen d’històries que pretenen canviar el món

El 16 de juny, 50 dels mitjans més prestigiosos de tot el món van celebrar l’Impact Journalism Day publicant històries positives sobre temàtiques com tecnologia, educació o medi ambient. Aquests periòdics es van unir amb un mateix objectiu: reivindicar la difusió de notícies positives de gran impacte com a via per millorar la vida de les persones.

Per primera vegada, el Dia del Periodisme d’Impacte es va fer amb la participació de grans organitzacions com Nacions Unides, o One Young World que anualment reuneix 1.500 joves líders dels sectors socials i empresarials que participen en innovacions positives.

L’objectiu del projecte impulsat per Sparknews és canviar i millorar el món i, posar en el punt de mira aquelles notícies que passen inadvertides per als mitjans de comunicació. Per això, a l’Impact Journalism Day, mig centenar de diaris augmenten la seva visibilitat col·locant-les en les seves portades. Amb això, tracten d’inspirar al màxim nombre de lectors a actuar i donar suport a un món sostenible.

L’Impact Journalism Day és una operació editorial i internacional que s’associa amb els diaris més importants del món per publicar el mateix dia, en formats impresos, digitals i informacions que ofereixen solucions inspiradores i factibles per a problemes concrets.

 

50 diaris de tot el món amb representació espanyola

Entre les capçaleres més destacades que han participat enguany en el projecte es troben El País (Espanya), La Nación  (Argentina),  Público  (Portugal),  Folha de S.Paulo  (Brasil),  Corriere della Sera  (Itàlia),  Le Figaro  (França),  El Tiempo  (Colòmbia),  Le Soir (Bèlgica),  The Irish Times  (Irlanda),  The Hindu  (Índia),  City Press  (Sud-àfrica) o  Jeune Afrique  (Àfrica Subsahariana).

El País va participar per tercer any consecutiu amb una història sobre el desenvolupament rural. S’hi narra com un poble de Terol, Oliete, ha ressuscitat contra la despoblació en gran part gràcies a les seves oliveres. La iniciativa consisteix en adopcions d’aquests arbres per part de donants de tot el món com a mètode per ressuscitar zones de camp perdudes.

Les històries presentades a l’Impact Journalism Day són informes precisos sobre el treball d’organitzacions i projectes que donen solucions a problemes socials i mediambientals. Es tracta d’unir forces per arribar amb aquestes iniciatives positives a més de 120 milions de persones en un mateix dia. Un intent per cridar l’atenció sobre aquests temes i, alhora, proposar solucions concretes.

També es pretén que sigui una font d’inspiració que motivi a altres a imitar les solucions d’emprenedors socials en matèria d’atenció mèdica, educació de qualitat, ocupació digna, energia sostenible i accés a l’aigua, entre d’altres.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

 

Per: Spark News
Font Imatge: sparknews.com