Skip links

Informe State of the Media Industry 2018: Les dades són la clau per a la realització d’audiències de contingut

Per a les empreses de mitjans que encara no han adoptat un enfocament centrat en la informació i mòbil per connectar-se amb públics cada vegada més escabrosos, l’empresa Ooyala ofereix un toc d’atenció a través del seu nou informe de l’estat de la indústria dels mitjans de comunicació 2018.

“Els consumidors s’estan traslladant plenament a les plataformes digitals i socials, i s’utilitzen per trobar contingut de vídeo on sigui i quan ho estiguin buscant”, va dir Belsasar Lepe, fundador i CTO, Ooyala. “Les empreses de mitjans estan en un esglaó mort per mantenir-se al dia amb els consumidors i les dades seran la clau per obrir noves vies de creixement i comprensió”.

Ooyala, un proveïdor líder de programari i serveis, va trobar que l’evolució de la indústria dels mitjans està motivada per avenços ràpids i la intersecció de tres factors principals:

– Tecnologia mòbil, tal i com exemplifiquen les actualitzacions del telèfon i les xarxes sense fils 5G

– Les dades, inclosa l’aplicació de la intel·ligència artificial (AI) per proporcionar un contingut més personalitzat

– Visió immersiva, encarnada per la realitat augmentada (AR) i la realitat virtual (VR).

L’informe cita recents investigacions que destaquen el dramàtic creixement del consum de vídeo mòbil, incloent:

  • El mòbil representa més del 60% de totes les reproduccions de vídeo, i els vídeos més llargs a totes les pantalles són ara la norma (Ooyala).
  • Els nord-americans passaran més de 80 minuts veient el vídeo digital el proper any, a partir de 61 minuts fa només tres anys (eMarketer)
  • El 85% dels adults nord-americans ara rep les seves novetats a través de dispositius mòbils (Pew Research Center)
  • El 34% del contingut d’entreteniment dels adolescents es consumeix a través de telèfons intel·ligents, i es veuen prop de 70 vídeos diaris (Awesomeness)
  • Més del 80% de Millennials planeja veure el vídeo en línia a través de telèfons intel·ligents el 2022 (Nielsen)

“El vídeo mòbil ja no és una novetat, és l’expectativa del consumidor”, va afegir Lepe.

L’informe també assenyala que el futur dels proveïdors de mitjans depenen de crear marques sòlides i de confiança; oferir contingut i experiències de qualitat diferenciades; i, sobretot, desenvolupar una comprensió profunda del públic i el que volen. Les aplicacions avançades de dades i automatització s’estan estenent a nivell mundial, especialment a les redaccions, com ara els esforços d’USA Today per oferir als lectors experiències més personalitzades basades en les seves interaccions amb el seu lloc web per a mòbils.

AI també està tenint un paper creixent, no només per comprendre les preferències dels consumidors que són essencials per persuadir els consumidors a pagar el contingut, sinó a determinar la barreja òptima i eficient entre humans i màquines.

“Per citar el director general d’Intuit,” les grans dades són el gran equalizador”, va dir Lepe. “Esperem associacions, diversificació i innovació, amb l’ajuda de dades, que siguin actius clau en el kit d’eines de tots els editors. Busqueu més empreses de mitjans de comunicació per aprofitar les dades per controlar el seu propi contingut, integrar els seus sistemes editorials, buscar enfocaments més personalitzats per atendre públics i anunciants, desenvolupar associacions més innovadores i explorar noves formes de guanyar diners”.

Entre les innovacions que es citen a l’informe es troben “tecnologies immersives” com ara AR i VR, que algunes empreses de mitjans consideren que les eines útils contribueixen a la “adhesivitat” important. L’aparició del 5G sense fils es veu com un pas per potenciar experiències immersives com ara AR, VR i 360 graus en dispositius mòbils.

“Els editors estan cada vegada més connectats amb els consumidors i els altres a través de dades profundes i el vídeo immersiu està creant una realitat nova”, va afegir Lepe. “Busqueu avanços tecnològics per continuar expandint el que significa el mitjà i com el consumim en el futur”.

Us oferim la lectura completa d’aquest informe, només cal CLICAR AQUÍ

 

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia i Comunicació
Font Imatge: Ooyala Resouce Center