Skip links

Informe The Social Media Family: Instagram creix 20 punts menys que el 2018

The Social Media Family, acaba de fer pública l’última edició de l’informe anual que analitza l’activitat dels usuaris de Facebook, Twitter i Instagram a les cinquanta ciutats més poblades d’Espanya, que aquest any compleix la seva cinquena edició. En ell, a més de les característiques sociodemogràfiques de la mostra (gènere, estat civil o nivell d’estudis), hem volgut plantejar altres variables, com la possibilitat de llistar als perfils amb major comunitat en cadascuna de les tres plataformes o analitzar el nombre de perfils verificats.

Aquets són alguns dels titulars més cridaners: de l’informe de The Social Media Family:

• Facebook recupera el milió d’usuaris que va perdre el 2017 per situar-se en 24 milions.
• Instagram manté un creixement en doble dígit, encara que tot just creix un 0,9% respecte a l’any 2017 a les 50 ciutats espanyoles més poblades.
• El Top 3 de ciutats amb major penetració segons cada xarxa social: Granada, Barcelona i Santa Cruz de Tenerife a Facebook; Granada, Sevilla i València, a Twitter; Barcelona, Granada i l’Hospitalet de Llobregat, a Instagram.

L’edició de 2019 de l’Informe sobre ús de xarxes socials a Espanya també ens mostra la consolidació de l’hegemonia d’esportistes i clubs (especialment relacionats amb el futbol) en les tres plataformes analitzades, si bé cada vegada guanyen més terreny influencers “purs” (Jorge Cremades i el seu creixement del 350% interanual és una bona mostra d’això). Així mateix, l’informe detecta un fenomen que es repeteix tant a Instagram com a Twitter, i no és altre que l’haver tocat sostre a les ciutats més poblades, d’acord amb les dades (4% d’usuaris actius menys a la xarxa de microblogging, per un creixement de tot just el0,9% entre la plataforma d’imatges). En les seves conclusions, l’informe es pregunta: estarem davant d’una saturació dels usuaris urbanites de les plataformes convencionals? Com interpretar que la població major de 65 anys al Facebook segueix avançant any rere any?

NOTA.- Us oferim l’informe de The Social Media Family clicant en aquest enllaç.

Per:Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: thesocialmediafamily.com