Skip links

La publicitat programàtica creixerà un 38% a Espanya el 2018

El 80% dels anunciants que donen suport a la publicitat programàtica augmentarà la seva inversió en aquest format al llarg de 2018

La compra programàtica superarà el 2018 el 20% de la inversió publicitària digital de les marques. Així ho vaticinen les dades de Digilant, que consideren que el major creixement s’experimentarà en vídeo i en display. En concret, s’espera que la compra programàtica augmenti un 38% a Espanya aquest any, fet que suposa tres punts percentuals més que l’any passat.

En l’entorn europeu, la programàtica ja capta més del 50% de la inversió en publicitat digital i tot i que encara queda lluny el 78% que suposa als Estats Units, Digilant avança que el 80% dels anunciants que es recolzen en la compra programàtica augmentarà la seva inversió en aquest format dins dels seus pressupostos, una vegada que han testat els seus beneficis. Així mateix, el 2,4% dels directors de màrqueting de les companyies que ja utilitzen la programàtica estan realitzant in house una part d’aquesta tasca i un 86% de les marques ho estan considerant.

Pel que fa al mercat nord-americà, la inversió programàtica en dispositius mòbils arribarà als 30.000 milions de dòlars aquest any, la qual cosa triplica la quantitat destinada a desktop. També s’espera que la despesa publicitària en pantalla se situï en 41.870 milions de dòlars en 2018 enfront dels 37.200 milions de dòlars l’any passat; i finalment, està previst que l’augment de la demanda de més experiències natives impulsi la despesa native adversiting programàtic. Tant és així que s’estima que ha arribat a 24.000 milions de dòlars als Estats Units a final de 2017, enfront de 13.240 milions el 2016.

Pel que fa a la televisió i la programàtica, es preveu que el volum de publicitat s’apropi als 500 milions d’euros a Europa, mentre que als Estats Units la inversió en publicitat programàtica en aquest canal superarà els 2.000 milions de dòlars en 2018, significant un 2,8% de la despesa publicitària en televisió (i amb un increment del 85,2% sobre l’any anterior), segons eMarketer. A més, el 2018 es comprarà i monetizará programàticament més inventari Over ?? the-top (OTT), a través de plataformes com Amazon. També succeirà amb la Conected TV (CTV), a mesura que la televisió per cable segueix en retrocés, i és que als Estats Units ha perdut més de 56 milions de subscriptors.

 

De El Publicista