Skip links

Els laboratoris farmacèutics van invertir 144 milions en publicitat el 2018

Els laboratoris farmacèutics van gastar l’ay passat 144 milions d’euros, un 1% més que l’any anterior. Així, ho detalla l’estudi Arce Media-Berbés. Cal destacar que, en l’última dècada, la inversió publicitària d’aquest sector ha augmentat un 27%, des dels 113 milions gastats en l’any 2008. Els primers mesos de l’any són els preferits pel sector farmacèutic per fer publicitat. Gener de 2018 va ser el millor de tot l’any, amb una inversió de 22,9 milions d’euros davant els 8,6 milions que van invertir al setembre (el mes de menor activitat publicitària).

La companyia que va realitzar una major inversió publicitària va ser Reckitt Benckiser, amb gairebé 20 milion ; aquesta xifra suposa gairebé el doble que el segon laboratori de la classificació. En el segon i tercer lloc del podi es van situar Johnson & Johnson, amb 11,6 milions, i GlaxoSmithKline, amb més de 10 milions, respectivament. Per darrere, en el top 5 també estan Boehringer Ingelheim i Bayer Laboratoris.

El ventall de productes anunciats és molt divers, però destaca la inversió realitzada en analgèsics (més de 11,6 milions), anticatarrals i antigripals (9,3 milions), descongestius (gairebé 8 milions) i els complements alimentaris (7,7 milions). Cal recordar que actualment només poden ser publicitats aquells medicaments que s’adquireixen sense prescripció facultativa i els que no contenen substàncies psicotròpiques o estupefaents entre els seus compostos.

Per: Prnoticias