Skip links

L’Agència EFE continua la seva transformació digital i signa un acord amb Google

Google i l’Agència EFE han signat aquest dimecres una aliança per enfortir la transformació digital del mitjà. Aquest acord arriba una setmana després que Fernando Garea, director d’EFE, confirmés els noms del nou equip directiu que portarà a terme aquesta transformació a l’agència. Aquest procés inclou la reestructuració de la redacció, el desenvolupament de projectes de verificació contra la desinformació o la incorporació de processos d’automatització i intel·ligència artificial, entre d’altres aspectes.

L’acord assolit amb Google té com a objectiu oferir formació a la redacció d’EFE sobre eines tecnològiques clau per desenvolupar el seu treball periodística i ajudar a l’agència a optimitzar els recursos que tenen a la seva disposició dins del món digital, a més de treballar sobre com es pot treure el major partit dels nous formats de distribució de continguts informatius.

L’aliança està diferents punts. El primer d’ells és la formació per part del Google News Lab, a partir de la qual es pretén que els treballadors d’EFE coneguin i sàpiguen utilitzar les eines que faciliten el periodisme de dades i una narrativa més visual. Una altra de les claus resideix en la optimització del seu canal de YouTube, per la qual cosa la companyia oferirà diferents guies sobre com millorar el contingut de la cadena i la seva estratègia a la plataforma, a més d’incorporar a l’Agència EFE dins de la secció YouTube News.

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia