Skip links

L’assignatura de mitjans de comunicació, més a prop de ser una realitat a l’ESO

La futura assignatura de mitjans de comunicació està més a prop de ser una realitat en l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), després les trobades mantingudes entre la FAPE i els grups parlamentaris.

PP, PSOE, Ciutadans i Podem ja s’han compromès amb la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) a incloure en la pròxima llei educativa una a una signatura de mitjans de comunicació en l’educació secundària obligatòria (ESO).

Les reunions han tingut lloc amb els diferents portaveus d’educació dels principals partits representats al Congrés. A tots, el vicepresident de la FAPE, Antonio Rubio, els ha traslladat la importància dels mitjans en la formació, ja que avui en dia les persones es converteixen en potencials productors de missatges, per exemple, en xarxes socials.

Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu que els alumnes coneguin el paper dels mitjans i la seva importància per a garantir la democràcia. Segons la Federació de Periodistes, els alumnes estudiarien els mitjans “des de l’exterior” amb la idea de “completar la seva formació intel·lectual i cívica”, ha assegurat en un comunicat.

Abans de les trobades amb els diferents grups polítics amb representació al Congrés dels Diputats, la FAPE també va mantenir una reunió amb el ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, que es va mostrar receptiu a la inclusió de l’estudi dels mitjans en la nova normativa. L’única cosa que encara no està prou clara és l’abast de la mesura, i de si serà a través d’una assignatura de mitjans específica, o bé, com a part del temari d’alguna de les actuals.

 

De: Escola Europea

Font imatge: Escola Europea