Skip links

L’eina de Facebook contra les “fake news” a temps per al 28-A

La xarxa social llançarà la setmana que entrant a Europa els issue ads amb motiu de la celebració de les eleccions al Parlament europeu i, de retruc, les espanyoles. Els issue ads són anuncis polítics en els quals apareix la informació sobre qui ha pagat per ells, quan es van posar en marxa i a quin públic van dirigits. Aquesta informació, a més, estarà disponible durant set anys. A més, també s’aplicaran a Instagram.

L’eina que permet crear aquests anuncis té l’objectiu que els missatges polítics es llancin des d’usuaris identificats com “anunciants polítics”. En aquest sentit, els anuncis apareixeran quan qui estigui darrere sigui un polític, un partit polític o un grup de pressió. I és que la xarxa social no els ha limitat a persones públiques sinó que qualsevol anunci el contingut del qual “sigui rellevant per al discurs polític”, també haurà de sumar-se a la transparència.

Encara que Facebook no ha donat detalls sobre el procés d’identificació que ha de complir el compte per poder llançar aquest tipus d’anuncis, sí que ha avançat que només es poden llançar des del país al qual s’adreça. Es tracta d’una eina que ja està disponible en altres sis països. Als Estats Units, per exemple, el procés per a ser reconegut com a “anunciant polític” inclou pujar el DNI de la persona i verificar-ho a través del correu.

Per: El Español