Skip links

Lleuger descens en la confiança dels consumidors per fer compres

Perspectives del Consumidor analitza de manera quadrimestral l’evolució de les actituds i confiança dels consumidors, basant-se en la valoració i expectatives pel que fa a l’economia del país, l’economia de la llar, la intenció de compra de béns de llarga durada, la seguretat en l’ocupació, i la valoració del moment de compra d’una sèrie de productes i serveis.

Aquest indicador, basat en la comparació entre els consumidors que opinen que és bon moment per comprar i els que opinen que és mal moment, va aconseguir en el segon trimestre de l’any el valor més positiu de la dècada, sent la primera vegada que la majoria de serveis i productes analitzats mostraven valors positius. No obstant això, en el mesurament realitzada a l’octubre 2018 s’observa com s’inverteix la tendència suggerint un debilitament moderat del consum. En concret, en els 25 productes analitzats baixa la consideració de bon moment per comprar, destacant la compra d’ordinadors i electrodomèstics grans i préstecs o hipoteques.

El treball de Kantar sobre l’Índex de Comportament del Consumidor analitza a fons aquests punts: Confiança; perspectives davant la desocupació i les possibilitats de perdre la feina; percepció de la seguretat en els ingressos: preferència en la tiplogía de marques adquirides; actituds intel·ligents davant el consum, i valoració del moment per comprar (anàlisi de 25 categories)

Podeu llegir l’informe complet de Kantar, CLICANT AQUÍ.

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: