Skip links

El llibre d’estil d’AP crea una nova guia d’advertència als periodiste

The Associated Press ha afegit un nou capítol al seu llibre d’estils, instant als periodistes a no escriure històries basades exclusivament en els resultats d’una votació electoral. La nova secció d’enquestes i enquestes de l’agència de notícies nord-americana diu: “Els resultats de les enquestes que pretenen obtenir una vista prèvia del resultat d’una elecció mai no han de ser el tema principal, titular o únic de cap història”. L’orientació té com a objectiu fomentar informes més responsables després de que les prediccions basades en enquestes eren incorrectes en diversos vots d’alt perfil

Les enquestes van predir que Hillary Clinton guanyaria les eleccions presidencials dels EUA 2016, que Gran Bretanya votaria per quedar-se a la Unió Europea al juny de 2016 i que els conservadors conservaran la seva majoria en les eleccions generals de l’any passat. Els enquestadors també van equivocar-se en el referèndum d’independència escocès el 2014 i les eleccions generals del 2015.

David Scott, que supervisa la unitat electoral de l’AP com a editor adjunt per a operacions, va dir: “Una bona enquesta preelectoral pot proporcionar una visió sòlida del que pensen els votants en plena campanya, és per això que sovint són embriagadores per als periodistes, per als funcionaris de la campanya i, per descomptat, per als candidats”. “Però les eleccions de 2016 [EUA] van recordar que les enquestes no són perfectes. Són indiscutiblement una part de la història, però mai la història. L’actualització de l’estilbook vol servir de recordatori constant d’aquest fet .

Algunes de les noves metodologies que incorporen enquestes opt-in en línia poden ser adequades per a la publicació “després d’una revisió exhaustiva”, va afegir. El nou capítol està disponible ara als subscriptors en línia del llibre d’estil de l’AP i es mostrarà en l’edició de 2018 quan es publiqui el 30 de maig.

 

Per: Press Gazette
Font Imatge: cubanet.org