Skip links

Madura la compra programàtica a Espanya i augmenta un 24% anual

En 2018, la despesa en programàtica va superar el 20% de la inversió total en publicitat digital de les marques a Espanya. Avui dia, l’ecosistema en línia representa el 40% dels pressupostos de les marques de publicitat. Per aquesta raó, Tradelab ha realitzat un estudi de mercat amb la intenció d’analitzar l’evolució del mercat durant l’any 2018. Els objectius de l’estudi són, d’una banda, avaluar el coneixement d’anunciants i agències enfront de la compra programàtica i, per un altre, validar les tendències, siguin a nivell de dispositius i formats amb major inversió o de la progressió en les inversions en l’any.

Aquests són alguns dels seus resultats més interessants:

• El 73% dels enquestats estima que el seu nivell de coneixement respecte a la compra programàtica és alt, fins i tot molt alt.
• Les capacitats d’optimització han estat considerades pel 62,50% dels enquestats com la millor avantatge competitiu
• 3 de cada 5 enquestats consideren que la manca de professionals que expliquin la compra programàtica és un dels principals frens a l’hora de madurar.
• Un 60% d’anunciants sondejats té pensat canviar el seu model d’atribució a curt termini.

Quant als sectors més madurs en compra programàtica es troben el de la automoció, seguit de banca i assegurances i mitjans i entreteniment. Pel que fa als formats, després de la pantalla, Mobile és el segon en què es realitzen més accions.

La flexibilitat que aporta la compra de mitjans programàtica permet una optimització contínua i és un dels aspectes més ben valorats per anunciants i agències, mentre que segueixen considerant que la transparència és l’aspecte més inquietant: els anunciants aspiren que la publicitat sigui respectuosa amb la imatge de la marca.

NOTA: El Butlletí us ofereix l’estudi complert de Tradelab sobre la maduresa del mercat programàtic. CLICAR AQUÍ

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: BeCool Publicidad