Skip links

El Media Insight Project analitza els motius pels quals la gent paga per notícies

El Media Insight Project, una iniciativa impulsada per l’American Press Institute i el Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research, ha publicat recentment un informe sobre els motius que porten els usuaris a pagar per consumir notícies.

A mesura que les subscripcions van guanyant pes en el model de negoci dels mitjans, sembla oportú entendre el millor possible a les audiències, aprendre a segmentar pel seu tipus o grau de lleialtat i per la seva propensió al pagament.

Aquest nou treball analitza en concret a usuaris que s’han subscrit durant els últims tres mesos a algun dels 90 diaris dels Estats Units inclosos en l’estudi. Han estat consultades més de 4.100 persones, el que permet establir diferències entre diaris grans i petits o sobre les preferències pel que fa al consum digital versus imprès, entre d’altres aspectes.

Aquestes són algunes de les principals conclusions de l’estudi:

Hi ha algunes precondicions per subscriure:

• El 60% vol accés a notícies locals
• El 40% detecta molts articles interessants i útils
• El 31% vol donar suport al periodisme local

Hi ha un factor determinant que impulsa finalment la subscripció:
• El 45% finalment es subscriu per l’existència d’una promoció o una prova gratuïta

Abans de subscriure, els usuaris utilitzen un mitjà durant força temps:
• El 74% es van relaciona amb aquest mitjà com a mínim durant diversos mesos abans de decidir pagar

Un cop subscrit, la qualitat té molt a veure amb la retenció:
• El 78% valora el fet d’obtenir informació fiable i precisa
• El 68% valora que el diari tracti de manera justa a tots els bàndols
• El 29% valora la que el diari li permeti ara diners

Els usuaris utilitzen el diari de moltes maneres un cop subscrits:
• El 52% utilitza els cupons de descompte
• El 43% comparteix de manera habitual continguts del diari
• El 18% es subscriu a newsletters especialitzats

L’estudi també ofereix aquestes lliçons:
• “La qualitat i la precisió són importants per a gairebé tots els grups de subscriptors, especialment després de subscriure”.
• “Les troballes ofereixen una oportunitat i també un advertiment per als editors. Suggereixen que reduir ara les redaccions (com fan molts editors per mantenir els marges de beneficis davant la reducció dels ingressos) posa en perill qualsevol estratègia de subscripció a llarg termini. És possible que els editors hagin d’acceptar un marge de benefici més petit o, en alguns casos, cap, per invertir en la qualitat de contingut que exigeixen els possibles subscriptors”.
• “Independentment de les seves motivacions subjacents, molts subscriptors són activats per descomptes oferts en el moment oportú. Gairebé la meitat de tots els subscriptors recents (45%) va citar les ofertes promocionals com el desencadenant immediat, més del doble de qualsevol altre factor “.
• “La mida del mercat importa”. Els motius per a subscriure varien en funció del tipus i mida del diari. “Els nous subscriptors de diaris petits són més propensos a preferir el diari imprès al digital que els de grans diaris metropolitans (85% enfront del 56%) i subscriure després de mudar-se a la ciutat (23% enfront del 13%). Els subscriptors de grans diaris metropolitans són més propensos a subscriure que aquells de petits diaris després d’apreciar que hi ha una gran quantitat d’articles interessants (45% enfront de 30%)”.
• “Els subscriptors de diari imprès i digital són diferents. Els subscriptors digitals en aquest estudi tendeixen a ser més joves, homes i amb més formació que els lectors impresos. Els lectors digitals se senten més atrets per la bona cobertura d’un tema en particular que els lectors impresos (38% enfront de 25%) i per detectar contingut especialment útil o interessant (47% enfront de 36%). La meitat dels subscriptors digitals s’activen per subscriure-us al topar-se amb un comptador del mur de pagament, i és més probable que els lectors impresos estiguin motivats pel desig de donar suport al periodisme local (38% enfront del 29%).

En l’informe s’identifiquen 09:00 “camins cap a les subscripcions”, que són els “motius i condicions que, junts, porten al fet que una persona se subscrigui”. Els nou “paths” són els següents, i per a cada un d’ells l’informe ofereix informació molt detallada:

1. “Digital Paywall Converters”: es subscriuen perquè volen articles il·limitats
2. “Topic Hunters”: es subscriuen pel seu interès específic en un tema
3. “The Locally Engaged”: es subscriuen perquè els preocupa la seva comunitat
4. Social Media-Mobile Discoverers: es subscriuen després de mantenir una relació d’alta qualitat amb el medi en les plataformes digitals
5. Journalism Advocates: es subscriuen perquè donen suport a una premsa lliure
6. Life CHANGERS: es subscriuen perquè acaben de mudar-se o de canviar de feina
7. Coupon Clippers: un argument vàlid per a captar noves subscripciones.

Més informació AQUÍ.

 

De: American Press Institute