Skip links

Les millors eines de Twitter per a periodistes

El creixement de les xarxes socials com a via de comunicació representa un repte per als periodistes i els mitjans en termes d’aprendre a utilitzar-les per acostar-se a la seva audiència. A 12 anys de la fundació de Twitter, aquesta xarxa s’ha convertit en una important eina per a l’exercici periodístic. Per als que ja es van acostumar a utilitzar-la i per als que tot just comencen, aquí compartim un breu manual de Twitter per a periodistes amb alguns comandaments interessants i funcions bàsiques.

 

La cerca avançada: A l’hora de trobar suport visual per a una nota o testimonis que sustentin els fets descrits, aquesta funció de Twitter és particularment útil. Pot usar-se per buscar tuits d’usuaris específics, que continguin paraules o frases precises, o que incloguin o no elements multimèdia.

 

TweetDeck: Tant per al periodista de a peu com per als que s’encarreguen de gestionar les xarxes socials dels mitjans, aquesta eina és fonamental. No només permet gestionar els comptes de Twitter, sinó que les seves columnes personalitzables ajuden a seguir temes o usuaris específics per estar al tant dels esdeveniments.

 

Fils: Aquesta funció permet donar-li un seguiment més organitzat a les notícies d’últim minut. Es tracta d’una sèrie de tuits units per un mateix autor amb el qual es poden exposar dades o idees de manera cronològica.

 

Enquestes: Aquesta eina personalitzable serveix per millorar la interacció amb audiència ja que permet preguntar-los de manera directa la seva opinió sobre diversos temes. En crear una enquesta pots seleccionar la quantitat d’opcions de resposta així com el termini en el qual estarà disponible al públic per respondre.

 

En directe: Amb aquesta funció per vídeo en viu es poden fer transmissions directes des del lloc dels fets a través de la xarxa social d’un mitjà o d’un periodista.

 

Moments: Fa anys ningú hagués pensat en una curatela de tuits com una eina periodística, però els moments de Twitter permeten realitzar exercicis periodístics breus per englobar diversos missatge sobre un mateix fet o tema.

Per: Gabriela Vargas-Mexico.com